News

Educatoarele de la grădinița din Ploiești, vizate de mai multe anchete. Acestea i-au bătut și amenințat pe copii

În urma unor înregistrări șocante, educatoarele de la grădinița din Ploiești au fost suspendate. Ele sunt vizate acum de mai multe anchete
02.04.2024 | 11:18
Educatoarele de la gradinita din Ploiesti vizate de mai multe anchete Acestea iau batut si amenintat pe copii
Educatoarele din Ploiești care i-au bătut și amenințat pe copii sunt în vizorul autorităților și nu mai pot profesa pentru moment. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Directoarea unei grădinițe din Ploiești caracterizează comportamentul extrem de inadecvat al unor educatoare față de copii ca fiind „un ton puțin neadecvat”. O înregistrare difuzată de un părinte arată clar cum femeile strigă, insultă și amenință copiii.

Copii bătuți și amenințați de educatoare

Unii dintre micuți au ajuns să aibă noaptea coșmaruri și să nu mai vrea la grădiniță. Ca urmare, cele două educatoare au fost suspendate temporar, iar mai multe investigații sunt în desfășurare în acest caz.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi24, Elvira Soare, directoarea instituției, a declarat că tonul folosit est doar „puțin inadecvat”, iar dacă fragmentele au fost extrase, s-a creat o  o confuzie.

„Colegele au folosit un ton puțin neadecvat. Dar acele înregistrări ar trebui să fie un pic cercetate în amănunt. Cercetările dacă sunt rupte bucăți dintr-o înregistrare se pot un pic și deforma”, a spus Elvira Soare, citată de Digi24.

ADVERTISEMENT

Mai multe anchete au fost deschise

În cadrul grădiniței s-a declanșat o anchetă internă, iar Poliția, Biroul de Siguranță Școlară și Protecția Copilului din cadrul DGASPC Prahova desfășoară propriile investigații în acest sens.

În orele următoare, Consiliul de Administrație al grădiniței va lua în discuție sancțiunile pe care le riscă educatoarele. Cea mai gravă consecință ar putea fi suspendarea temporară a dreptului de a preda.

ADVERTISEMENT

Totodată, o comisie de prevenire a violenței din cadrul grădiniței va analiza cazul și va urma să stabilească ce fel de comportament aveau aceste educatoare cu copii pe care îi aveau în grijă. Înregistrarea în care se aud educatoarele adresându-se dur copiilor a stârnit indignarea părinților și a ajuns la autorități:

Ți-a făcut cineva ceva? I-a făcut cineva ceva, ești nebun? Zi, dragă, ce ți-a făcut? Cine te-a batut din clasă? Doamna Mirela! I-auzi dragă, l-a bătut doamna Mirela ești nebună? Cum, mă, să te bată doamna Mirela. Ce-ai zis mă? Cine te-a bătut? Cine, mă? Doamna Mirela, ești nebună la cap? Cine te-a bătut mă, cine? Te-a bătut doamna Mirela?

ADVERTISEMENT

Chemi poliția? I-auzi dragă! Nu minți, cum să zici așa ceva, uite dragă cum mă bagă ăștia în pușcărie. A dat doamna Mirela în tine? Și atunci de ce minți? A dat în el, s-a auzit că a dat in el! La poliție cu tine! Ia ridică-te de aici. Ieși afară! De ce nu o asculți pe doamna Mirela? Zi! Vrei bătaie? Vrei să te bată copii? Punem toată clasa să te bată!”, se arată în înregistrarea care a ajuns la părinți și publicată de Republika News.

Un caz similar s-a petrecut și în București

Nu este singurul caz de acest fel. În Capitală a fost luna trecută, o femeie în vârstă de 24 de ani, a fost și ea înregistrată cu un microfon pus de un părinte în buzunarul copilului său.

Pe înregistrare se aude cum îi amenința și îi înjura pe copii, iar cazul a fost preluat de poliție și a fost reținută pentru 24 de ore. Mai mult, grădiniță a fost închisă o perioadă, arată Digi 24.

ADVERTISEMENT