News

Educatoarea care a terorizat copiii a fost reţinută pentru 24 de ore. Femeia a fost confruntată cu declarațiile părinților

În urmă cu o săptămână, în spațiul public ajungeau scene șocante înregistrate într-o grădiniță din Popești-Leordeni, cu o îngrijitoare agresivă în prim plan.
22.02.2024 | 14:11
Educatoarea care a terorizat copiii a fost retinuta pentru 24 de ore Femeia a fost confruntata cu declaratiile parintilor
Copii amenințați și înjurați într-o grădiniță din Popești-Leordeni. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Femeia, în vârstă de 24 de ani, a fost înregistrată cu un microfon audio cum amenința și înjura copiii, iar acum a fost reținută pentru 24 de ore. Mai mult, grădiniță a fost închisă o perioadă, conform Digi 24. Anchetatorii au motive să creadă că femeia nu este la primul abuz de acest gen și, mai mult, ar fi agresat inclusiv fizic mai mulți copii.

24 de ore de arest pentru îngrijitoarea înregistrată audio în timp ce amenința copiii de la grădiniță

Potrivit sursei citate, unitatea respectivă ar fi o grădiniță privată care nu este autorizată sau avizată de Ministerul Educației. Mai mult, instituția este trecută în acte drept centru educațional, în niciun caz unitate de învățământ. Cu toate acestea, părinții își lăsau acolo în mâna educatoarelor și îngrijitoarelor copiii, în schimbul sumei de 1.200 de lei lunar.

ADVERTISEMENT

Din înregistrarea audio reiese cum femeia țipă la copii pentru că nu știau lunile anului. ”Începe să spui lunile anului, eu nu te aud. Tu joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ți-o iei rău de tot. Stai cum trebuie pe scaun.

Să vezi ce te dau cu capul de masa asta. Că a venit rândul tău! Daca vorbești așa mult cu colegul tău, să vad dacă știi lunile anului! Hai, mișcă-te încoace! Mișcă-te, să vezi ce bătaie îți iei!

ADVERTISEMENT

Te bat, te bat, decembrie, când vine Moș Crăciun, dobitocule! În martie e luna mămicii! Aia e luna martie! Te bat rău de tot, deci ascultă la mine ce bătaie îți iei!”, sună amenințările femeii. Mai mult, într-un material publicat de Știrile PRO TV se aude cum femeia ar lovi un copil, iar cel mic începe să plângă ”Au! Mă bate”, se plânge micuțul.

Trei educatoare de la ”grădinița groazei” au fost chemate la audieri

La câteva zile distanță de la incident, anchetatorii au ajuns la concluzia că alte trei educatoare ar fi comis abuzuri asupra copiilor. Acestea au fost deja audiate, alături de părinții care își trimiteau copiii la așa zisa grădiniță privată din Popești-Leordeni, conform EVZ.ro.

ADVERTISEMENT

Declarațiile părinților i-ar fi șocat pe anchetatori, care au ajuns să creadă că abuzurile erau la ordinea zilei la grădiniță. Interesant, până acum niciun părinte nu a depus plângere împotriva educatoarelor, singura dovadă fiind înregistrarea apărută în spațiul public.

Părinții ar fi plătit majoritatea 1.200 de lei pe lună pentru a-și lăsa copiii în grija acelor femei, însă existau și cazuri unde părinții plăteau 1.600 de lei pe lună. Pentru fiecare oră petrecută peste program, părinții plăteau ”amenzi e 25 e lei”, pentru că obligau educatoarele să lucreze peste program.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment educatoarea respectivă, reținută pentru 24 de ore, nu a făcut nicio declarație. Nici conducerea grădiniței respective nu a comentat cazul. Singura care s-a autosesizat a fost Primăria din Popești-Leordeni, care a demarat o anchetă pentru a afla câte astfel de unități funcționează în oraș.

ADVERTISEMENT