Sport

Egalul care ne menţine în cursa pentru Euro! Cronica după România – Israel 1-1

România a remizat, scor 1-1, cu Israel, dar îşi păstrează locul secund în grupă! Oaspeţii au ratat şanse uriaşe în finalul meciului de pe Arena Naţională.
09.09.2023 | 23:49
Egalul care ne mentine in cursa pentru Euro Cronica dupa Romania  Israel 11
Banner uriaş afişat de fanii din peluză înainte de România - Israel. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România şi Israel au remizat, scor 1-1, pe Arena Naţională. Denis Alibec a deschis scorul pentru “tricolori”, dar Gloukh a egalat la începutul reprizei secunde. Oaspeţii au ratat câteva şanse uriaşe în final de meci şi România rămâne pe locul doi în grupă.

Început timorat de meci pentru “tricolori”!

Într-o atmosferă electrizantă, cu aproape 50.000 de fani în tribune, România spera să facă un pas important spre Euro 2024. Israel avea un punct mai puţin şi era adversara directă a “tricolorilor” pentru locul doi în grupă.

ADVERTISEMENT

Începutul de meci a fost timorat pentru elevii lui Edi Iordănescu. Importanţa jocului se simţea din tribune şi adversarii erau mai relaxaţi pe teren, reuşind să preseze încă din start.

Israelul s-a instalat minute bune în jumătatea adversă, dar fără ocazii mari. Nicu Stanciu a avut un dribling riscant în propria jumătate, “reparat” cu o alunecare de totul sau nimic în propriul careu. Din fericire, a fost un tackling perfect curat, riscul unui penalty fiind mare.

ADVERTISEMENT

Alibec a deschis scorul după respingerea greşită a lui Glazer! Explozie în tribune

După 15 minute, “tricolorii” s-au dezmorţit şi în ofensivă. Burcă a semnat prima ocazie a României, lovitura de cap a fundaşului trecând puţin pe lângă poartă, în minutul 21. Trei minute mai târziu, portarul israelienilor a ieşit pe sub minge în afara careului. Unul dintre fundaşii israelieni a ajuns înaintea lui Alibec la minge şi a trimis în tribună, reparând greşeala uriaşă a colegului.

În minutul 27, tribunele au explodat. Şutul lui Nicu Stanciu este respins în faţă de ezitantul Glazer, Alibec este pe fază, ajunge primul la minge şi trimite în poartă. 1-0 şi patru puncte avans în grupa de calificare.

ADVERTISEMENT

Israelienii au forţat egalarea până la pauză! Peretz, cel mai periculos om

Urcată pe valul de entuziasm venit şi din tribune, România trece pe lângă golul de 2-0 în minutul 30. Şutul lui Stanciu din poziţie excelentă trece alături. Israelul a forţat egalarea până în pauză.

Peretz a fost cel mai periculos om al oaspeţilor în prima parte. Mai întâi, şutul “optarului” este blocat în faţa porţii de Burcă. Iar în minutul 42, parada lui Moldovan păstrează poarta intactă. Se încheie 1-0 prima repriză, una în care israelienii au avut mai mult iniţiativa, dar “tricolorii” au speculat excelent fazele avute.

ADVERTISEMENT

Gloukh egalează cu un şut imparabil!

“Tricolorii” au început bine partea secundă a meciului şi Bancu a avut o incursiune în careu, în banda stângă. Fundaşul oltenilor a căutat contactul pentru un penalty, dar arbitrul a fost impasibil.

Câteva minute mai târziu, egalarea a venit după o acţiune individuală a lui Gloukh. “Tricolorii” au pierdut mingea uşor la centrul terenului, iar fotbalistul israelian a pătruns nestingherit şi a trimis din colţul careului un şut excelent, la rădăcina barei. Moldovan a fost învins şi pentru prima dată în meci s-au auzit cei 1000 de fani adverşi.

În minutul 57, Edi Iordănescu a trimis în teren duo-ul devastator din meciul cu Elveţia: Mihăilă – Moruţan. Au ieşit Sorescu şi Florinel Coman. Israelienii au continuat să fie periculoşi, iar golul marcat după pauză a fost şi o injecţie de moral pentru adversari.

George Puşcaş şi Darius Olaru au intrat cu o jumătate de oră înainte de final, înlocuiţi fiind Denis Alibec şi Marius Marin. Patru schimbări făcute de Edi Iordănescu într-un interval de şapte minute prin care selecţionerul spera să aducă un nou suflu în echipă.

Gloukh a lovit bara! Puşcaş, ratare uriaşă pentru România

Cu un sfert de oră înainte de final, Israel a fost la un pas să dea o nouă lovitură. Acelaşi Gloukh a scăpat singur de la centrul terenului, a întors doi fundaşi adverşi, iar şutul său care l-a ţintuit pe Moldovan, a lovit bara.

România nu a rămas datoare şi imediat după, a ratat o şansă uriaşă prin Puşcaş. Atacantul a scăpat singur cu portarul în stânga, dar a tras mult peste din poziţie excelentă. O asemenea ocazie, într-un asemenea moment…

Israel a irosit trei şanse mari în final! Moldovan salvează locul doi din grupă

După ocazia lui Puşcaş, tot oaspeţii au fost mai activi în ofensivă, Gloukh şi Solomon irosind alte şanse importante pentru Israel. În minutul 89 a venit rândul lui Moldovan să scoată miraculos, cu piciorul.

Un final dominat de oaspeţi, care au irosit şanse importante de a puncta decisiv. “Tricolorii” nu au mai contat în atac după ocazia uriaşă a lui Puşcaş, iar 1-1 este un rezultat mai mult decât pozitiv pentru ai noştri, la ce s-a jucat în acest meci.

Din păcate, elevii lui Edi Iordănescu au arătat prea puţin în partea secundă, Israel dominând autoritar pe alocuri, fapt care a atras în final şi huiduieli din partea tribunei.

Avantajul este că România rămâne pe locul secund în grupa I, neînvinsă după 5 etape în care a obţinut 9 puncte. Iar dacă în următoarele meciuri vor învinge Kosovo, Belarus şi Andorra, “tricolorii” se apropie vertiginos de Euro. Dar, ca joc… turneul final este încă departe.

ADVERTISEMENT