News

Ei sunt bugetarii care vor avea scutiri la impozit, deși salariul lor ajunge la 9.000 de lei pe lună. Legea intră în vigoare la 1 ianuarie

O nouă categorie de angajați va fi scutită de impozitul pe venit de 10%. Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie și se referă la bugetari.
25.12.2022 | 12:38
Ei sunt bugetarii care vor avea scutiri la impozit desi salariul lor ajunge la 9000 de lei pe luna Legea intra in vigoare la 1 ianuarie
O nouă categorie de bugetari va beneficia de scutirea impozitului pe venit de la 1 ianuarie 2023 / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Statul român este în căutarea unor specialiști și încearcă să le creeze acestora condiții salariale comparabile sau mai bune decât cele din mediul privat.

Bugetarii care îli vor primi toți banii ”în mână”, de la 1 ianuarie

Astfel, de la 1 ianuarie 2023, o nouă categorie de bugetari va benefica de o scutire de 10% la impozitul pe venit, astfel încât acești angajați își vor primii toți banii ”în mână”.

ADVERTISEMENT

Potrivit documentului scutirea de impozit se va aplica pentru specialiștii în IT care lucrează în cadrul insituțiilor publice și care, în prezent, au salarii nete cuprinse între 6.000 și 9.000 de lei pe lună, potrivit România TV.

Cine sunt angajații care beneficiază de noua lege

Astfel, bugetarii care se vor putea bucura de mai mulți bani începând de anul viitor sunt fac parte din următoarele categorii:

ADVERTISEMENT

–       Administrator baze de date

–       Analist

–       Inginer de sistem în informatică

–       Inginer de sistem software

–       Manager de proiect informatic

–       Programator

–       Proiectant de sisteme informatice

–       Programator de sistem informatic

–       Programator ajutor

–       Analist ajutor

–       Inginer de dezvoltare a produselor software

Adrian Câciu: ”Domeniu IT este unul strategic”

Adrian Câciu, ministrul finanțelor, a explicat măsura, arătând că domeniul public are nevoie de specialiști foarte bine pregătiți în domeniul IT.

„Am reușit să reparăm și să uniformizăm aplicarea unei facilități fiscale de care mediul privat beneficia de multă vreme. Domeniul IT este un domeniu strategic, cu impact puternic și valoare adăugată mare în economia unei societăți.

ADVERTISEMENT

Discutăm despre digitalizarea administrației de atâta vreme, despre nevoia de întărire a componentei IT din perspectiva augmentării atacurilor cibernetice, iar domeniul public este primul vizat de astfel de tentative.

Este firesc să avem oameni bine plătiți dacă vrem calitate și sper ca prin acest demers să reușim să diminuăm din plecările IT-iștilor buni din administrație și, totodată, să devenim un angajator competitiv”, a declarat Adrian Cârciu, ministrul finanțelor, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: