News

El este adolescentul care a murit în internatul liceului din Odorheiu Secuiesc. David urma să împlinească 18 ani de Crăciun, dar acum familia se pregătește de înmormântare

Tragedia de la internatul liceului din Odorheiu Secuiesc a ucis un tânăr de 17 ani. David nu a mai putut fi salvat de sub dărâmături
19.12.2023 | 00:15
El este adolescentul care a murit in internatul liceului din Odorheiu Secuiesc David urma sa implineasca 18 ani de Craciun dar acum familia se pregateste de inmormantare
Tragedia de la internatul liceului din Odorheiul Secuiesc l-a ucis pe David Sursa foto: Facebook/ Departamentul pentru Situații de Urgență
ADVERTISEMENT

O adevărată tragedie a avut loc azi în Ordoheiu Secuiesc. Zidul unui internat de liceu s-a prăbușit peste câțiva tineri și, din păcate, nu au mai avut nicio șansă. Printre ei s-a numărat și David pentru care azi a fost ultima sa zi.

Tânărul de 17 ani care a plătit cu viața pentru o greșeală superficială

Toate speranțele pentru un viitor mai bun ale unor tineri liceeni din Odorheiu Secuiesc s-au năruit azi. Pentru David și alte trei colege de-ale sale care au intrat în internatul liceului Tamasi Aron a fost ultima dată când au văzut lumina zilei.

ADVERTISEMENT

Deși erau tineri și aveau toată viața în față, azi a fost o zi fatidică pentru ei. Zidul internatului s-a prăbușit într-o clipită. Din primele declarații, se pare că de vină ar fi unele lucrările care au avut loc în zonă, recent.

O echipă de muncitor a lucrat zilele acestea pentru a racorda internatul la rețeaua pluvială și la cea de canalizare. Cel mai probabil, structura de rezistentă a fost slăbită, iar asta a condus la tragedia de azi.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de doar câteva secunde pentru ca două etaje ale internatului să se prăbușească. Sub dărâmături au fost prinși patru elevi, printre care David și încă trei colege. Imediat după producerea incidentului, la fața locului s-au deplasat echipele de salvatori.

Colegele lui David au reușit să fie salvate de sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc

Din fericire, două dintre fete au fost scoase în stare conștientă și semiconștientă de sub mormanul de dărâmături. A treia victimă, colega lui Vlad a reușit să fie stabilizată după ce a fost transportată la spital. Deși inima ei a început să bată din nou, starea sa continuă să fie una critică.

ADVERTISEMENT

Din păcate, singurul care nu a putut fi salvat a fost David. Acesta i-a ghidat continuu pe salvatori pentru a ajunge la el. Cu fiecare moment care se scurgea, David voia și mai tare să supraviețuiască.

Din cauza mormanului mare de dărâmături, misiunea de căutare și salvare a lui David a fost destul de grea. Salvamontiștii și echipele de salvare de la fața locului au folosit toate echipamentele din dotare. S-au folosit inclusiv o dronă cu termoviziune, dar și un câine antrenat în astfel de situații. Patrupedul din dotarea Salvamont a fost cel care l-a găsit pe David sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

Din păcate, atunci când au ajuns salvatorii la el, potrivit observatornews.ro, a fost mult prea târziu. Inima lui a încetat să mai bată și a decedat.

David avea 17 ani și era crescut doar de mama sa pe care a lăsat-o îngenuncheată de durere. Anul acesta, chiar în ziua de Crăciun, băiatul urma să împlinească 18 ani. Din păcate, bucuria petrecerii de majorat va fi umbrită de tristețea înmormântării lui.

ADVERTISEMENT