Life

El este bărbatul care are cel mai periculos job din lume. O face fără să câștige vreun ban

Cine este bărbatul care face gratis cea mai periculoasă meserie din lume? Mulți nu ar avea curajul nici măcar să privească.
16.02.2023 | 17:30
El este barbatul care are cel mai periculos job din lume O face fara sa castige vreun ban
Jim Harrison, bărbatul care practică gratuit cea mea periculoasă meserie din lume. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În timp ce majoritatea oamenilor ar fugi mâncând pământul la vederea unui șarpe cu clopoței, fără să mai fie vorba măcar de atins, pentru Jim Harrison de la Grădina Zoologică pentru reptile din Kentucky este doar o zi obișnuită din viață.

Bărbatul cu cea mai periculoasă meserie de lume. A ales să muncească fără să primească vreun ban

Astfel, în fiecare zi Harrison ține de cap unele dintre cele mai periculoase reptile din lume și le stoarce veninul din colți. Bărbatul în vârstă de 56 de ani este directorul și proprietarul Grădinei Zoologice pentru reptile din Kentucky, o organizație non-profit pe care a deschis-o în urmă cu trei decenii, după ce cariera sa ca ofițer de poliție a fost întreruptă brusc, fiind lovit de o mașină furată.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, Jim Harrison s-a întors la prima sa pasiune. Primul șarpe l-a prins când avea numai 6 ani și a rămas fascinat, așa că tatăl său i-a cumpărat o carte de specialitate, urmând ca la vârsta de 12 ani să citească informații despre herpetologie, studiul amfibienilor și reptilelor, la nivel de facultate.

După liceu, Harrison a început să extragă venin, însă acum pentru această meserie este nevoie de o diplomă, iar termenul oficial pentru ce face, încă din anul 1970, bărbatul este de herpetolog.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că se ocupă zilnic de sute de șerpi periculoși, Jim spune că iubește ceea ce face, însă recunoaște că asta și-a pus amprenta asupra corpului său.

Jim Harrison a fost de nouă ori otrăvit cu venin

Chiar dacă a pierdut șirul numărătorii vizavi de mușcături, Jim Harrison a dezvăluit că de nouă ori a fost otrăvit cu venin, ultima întâmplare datând din 2015, când a fost mușcat de un șarpe cu clopoței din America de Sud.

ADVERTISEMENT

„Se întâmplă. Există o eroare umană în orice domeniu. Majoritatea oamenilor se gândesc la veninul de șarpe și îl asociază cu moartea. Eu îl asociez cu viața, pentru că ajută la salvarea oamenilor”, a declarat Jim Harrison, care nu este deranjat deloc de mușcăturile de șarpe, conform businessinsider.com.

Astfel, La Grădina Zoologică pentru reptile din Kentucky, Harrison efectuează între 600 și 1.000 de extracții pe săptămână, iar veninul extras este adesea folosit pentru a crea antivenin.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poate fi folosit pentru a trata durerea și tulburările de coagulare, pentru cancerul și cercetarea bolii Alzheimer, spune Harrison.

Jim Harrison practică fără bani cea mai periculoasă meserie din lume e dragul oamenilor

Jim Harrison pune binele oamenilor mai presus de bani, iar cea mai mare mândrie a lui este un proiect aflat în desfășurare. El este implicat într-o organizație numită Animal Venom Research International (AVRI), care lucrează pentru a dezvolta un antivenin pentru Sri Lanka, care are cea mai mare rată din lume de decese cauzate de mușcături de șarpe per persoană, multe dintre victime fiind copii.

Iar când vine vorba de bani pentru a se întreține, Jim Harrison are pensia din perioada în care era polițist. La meseria actuală nici măcar nu se gândește să renunțe și vrea să o practice până în ultima zi de viață.

„Tatăl meu a lucrat până în ziua în care a murit. Era antrenor de baseball și a murit pe teren din cauza unui accident vascular cerebral. Oamenii spun mereu e atât de trist și da, mi-aș dori să fie încă aici, dar a murit făcând ceea ce iubea. Voi continua să fac asta până când voi fi acoperit cu pământ”, a concluzionat bărbatul.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori