Life

Animalul din România care te sperie prin mărimea și agresivitatea lui. Este foarte rapid și prinde prada cu o viteză uluitoare

Animalul din România care te sperie prin înfățișarea, respectiv mărimea lui. Este agresiv și își prinde foarte rapid prada.
21.01.2023 | 09:00
Animalul din Romania care te sperie prin marimea si agresivitatea lui Este foarte rapid si prinde prada cu o viteza uluitoare
Animalul din România care te sperie prin înfățișarea, respectiv mărimea lui. Este agresiv și își prinde foarte rapid prada. Sursa foto: Facebook Romsilva
ADVERTISEMENT

În România se află multe animale feroce, dar acesta pare că le întrece pe toate. Este foarte mare, agresiv și atacă subit și rapid.

Animalul din România care mușcă și își atacă rapid hrana. Are o lungime de 2 metri

De asemenea, acest animal își prinde prada printr-o deschizătură largă a gurii, iar dacă vrei să fugi de el, trebuie să știi că se deplasează cu o viteză de până 5-6 m/s.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre șarpele de stepă sau șarpele cu burta galbenă. Nu este veninos, dar mușcătura poate fi fatală, din cauza durerii și pierderii de sânge pe care le provoacă.

Mai este cunoscut și ca șarpele rău, iar din specia lui este considerat cel mai rapid șarpe din țara noastră. Se găsește, mai exact, în sudul Olteniei, Munteniei, Banatului, în sud-estul Moldovei și în anumite părți din Dobrogea.

ADVERTISEMENT

Ca aspect, șarpele rău are 2 metri lungime, este cafeniu brun gălbui și are o dungă mediană longitudinală deschisă pe fiecare solz. Abdomenul său este galben.

Hrana preferată a șarpelui de stepă. Alte locuri din lume unde se mai găsește

Șarpele de stepă mai trăiește în toate locurile uscate și călduroase din sud-estul Europei, în Asia Mică și vestul Asiei. El preferă să se ascundă în tufărișuri, liziera pădurilor, în stânci cu vegetație arbustivă sau pe coastele cu loess.

ADVERTISEMENT

Hrana lui preferată sunt: șopârlele de ziduri, gușterii, hârciogii, popândăii, șoarecii și șobolanii. Atacă atunci când este capturat sau încolțit.

Împerecherea dintre șerpii de stepă are loc în luna mai și se menține până în iulie, lună când femela depune ouă în locuri ascunse, cam 5-20 la număr.

ADVERTISEMENT

În prima jumătate a lui septembrie apar puii. Perioada de supraviețuire a unui șarpe de stepă, în mediul său natural, poate ajunge până la 7 ani.

Ce faci dacă te-a mușcat un șarpe

În cazul în care te-a mușcat un șarpe, trebuie neapărat să suni la 112. Până la sosirea echipajelor medicale, trebuie să ții partea afectată cât mai imobilă și să nu intri în panică.

De asemenea, încearcă să-ți amintești ce fel de șarpe te-a mușcat, astfel încât să-l poți descrie medicilor, ca să-ți aplice tratamentul corespunzător. Nu sunt recomandate gesturi precum: compresurile cu apă rece, să încercăm să sugem veninul din mușcătură sau să tăiem rana pentru a curge veninul.

ADVERTISEMENT
Tags: