Life

El este bărbatul care nu a dormit vreme de 40 de ani. Cum a reușit Paul să supraviețuiască

Cine este bărbatul care nu a dormit deloc timp de patru decenii. Cazul său unic a atras atenția specialiștilor din întreaga lume.
10.04.2024 | 22:35
El este barbatul care nu a dormit vreme de 40 de ani Cum a reusit Paul sa supravietuiasca
Cine este bărbatul care nu a dormit deloc 40 de ani. Sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că somnul este esențial pentru un organism sănătos. Chiar dacă medicii s-au ferit să ofere un număr exact de ore pe care ar trebui să le dormim, în anumite intervale, organismul ar trebui să se odihnească. Și, totuși, un bărbat a sfidat aceste reguli.

Bărbatul care i-a uimit pe toți după ce nu a dormit deloc timp de patru decenii

Somnul, la fel ca și alimentația, este un aspect important pentru organism. Odihna asigură corpului nostru o perioadă de pauză, în care totul se reface. Privarea de somn poate avea efecte periculoase pe care multă lume nici măcar nu le conștientizează.

ADVERTISEMENT

De obicei, atunci când se instalează oboseala, corpul nostru transmite imediat semnale. De la persoană la persoană, aceste semnale pot varia, însă pentru toți sunt la fel de evidente.

Dacă v-ați întrebat, vreodată, câte ore puteți sta fără să dormiți, răspunsul concret este destul de greu de dat. Însă, un soldat ungur din Primul Război Mondial a reușit să nu pună geană pe geană timp de 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Cazul lui Paul Kern a șocat oamenii de știință. Bărbatul a stat treaz, fără să se odihnească timp de patru decenii. Cu toții s-au întrebat cum de a rezistat atât de mult, având în vedere că, la un moment dat, orice alt organism ar fi cedat.

De ce nu a dormit Paul Kern 40 de ani

Cauzele care au provocat acest context pentru Paul Kern sunt unele uimitoare și tragice, în același timp. Așa cum am menționat, acesta a fost soldat în timpul Primului Război Mondial. Atunci, în timpul unei bătălii, un glonț din partea inamicilor l-a nimerit fix în cap.

ADVERTISEMENT

Din fericire, soldatul Kern a supraviețuit. A ajuns pe mâinile medicilor care au îndepărtat imediat glonțul. Însă, supraviețuirea sa a venit la pachet cu un dezavantaj care l-a făcut unic în lume.

Din cauza glonțului respectiv, în creierul lui Paul Kern s-a declanșat un mecanism care nu i-a mai permis să doarmă. Soldatul nu s-a mai odihnit o secundă în viața lui de la acel incident de pe front și de la operația suferită. Singurele momente în care închidea ochii era pentru a-i odihni, nicidecum pentru a dormi el.

ADVERTISEMENT

Din cauză că nu se simțea deloc bine cu acest mecanism nou care nu-i permitea să se odihnească, Paul Kern a mers peste tot să caute răspunsuri. În zadar a fost examinat de cei mai buni specialiști, căci niciunul dintre ei nu a putut să îl ajute și să îi ofere soluții.

În timp, problema lui Paul Kern a început să aibă efecte distrugătoare asupra organismului său. Din păcate, soldatul s-a stins din viață la 59 de ani, iar cei care l-au cunoscut au spus că totul a fost din cauza faptului că nu a dormit deloc 40 de ani.

Modul în care creierul lui Paul Kern a fost afectat după ce a fost împușcat a rămas o enigmă. Nimeni nu a putut explica ce s-a întâmplat, afecțiunea sa fiind singura de acest gen din lume.

ADVERTISEMENT