Life

El este bărbatul ucis de patru tigri în timpul unui antrenament pentru circ. Animalele s-au jucat minute bune cu cadavrul dresorului

Spectacolul pe care îl vedem la circ este unu cu adevărat fabulos, însă de altfel și periculos. Un bărbat a ajuns să fie ucis chiar în timpul unui antrenament, de tigrii săi.
11.03.2023 | 12:11
El este barbatul ucis de patru tigri in timpul unui antrenament pentru circ Animalele sau jucat minute bune cu cadavrul dresorului
Ettore Weber, bărbatul ucis de tigrii săi în timpul unui antrenament la circ. Sursă foto: The Mirror / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un faimos îmblânzitor de circ a fost ucis de patru dintre propriii săi tigri, care au continuat să se “joace” cu cadavrul său minute în șir după tragedie. Este vorba despre Ettore Weber, în vârstă de 61 de ani, a fost ucis la Circo Orgefi, cel mai cunoscut circ din Italia.

Bărbatul care a fost ucis de patru tigri în timpul unui antrenament pentru circ

Tragedia a avut loc într-o seară din vara anului 2019, iar cele întâmplate cu siguranță nu vor fi uitate prea curând de cei din industria circului, având în vedere că scena s-a produs în fața colegilor acestuia, dar și a medicilor, care nu au putut să intervină.

ADVERTISEMENT

Cum s-a întâmplat totul? Ettore Weber exersa pentru numărul său când unul dintre animale l-a doborât înainte ca celelalte trei să înceapă să-l atace cu sălbăticie. Potrivit metro.co.uk, animalele s-au “jucat” apoi cu trupul său timp de aproximativ 30 de minute în fața medicilor, care nu au putut să îl ajute.

Colegii săi au încercat să îi facă pe tigri să se oprească, dar nu au putut interveni fără să-și riște propriile vieți. În ceea ce privește cauza morții, după ce au putut ajunge la el, medicii au dezvăluit că dresorul Ettore Weber a suferit răni grave, inclusiv traume la nivelul coloanei vertebrale.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că Circo Orgefi ajunsese în Bari pe 15 iunie 2019 și urma să rămână până pe 14 iulie 2019,  iar dresorul Weber a fost atacat cu o oră înainte ca spectacolul de joi să aibă loc. Iar acesta nu este singurul caz când o persoană ajunge să fie ucisă de animale sălbatice. 

Anterior, în luna mai a aceluiași an, îngrijitoarea de la grădina zoologică Rosa King, în vârstă de 33 de ani, a fost ucisă de un tigru la Hamerton Zoo Park din Cambridgeshire. Se pare că publicul ar fi văzut-o pe femeie în timp ce aceasta era târâtă de animale, înainte de a fi sfâșiată. Cadavrul ei a fost descoperit însă de un vizitator al grădinii zoologice, Frank York.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Silke Pan de la Românii au talent

Și nu doar animalele sălbatice pe care le vedem la circ pot duce la o tragedie. Inclusiv acrobațiile devin în anumite momente extrem de periculoase. Cel mai bun exemplu este cazul lui Silke Pan, acrobata în scaun cu rotile care a venit la Românii au talent în urmă cu o săptămână.

Tânăra a suferit o accidentare în timpul repetițiilor care i-a marcat complet viața în anul 2007. Tragedia s-a produs în timp ce aceasta lucra alături de soțul ei la trapez, iar mai apoi, tânăra s-a trezit paralizată de la talie în jos, fără a-și mai putea mișca șoldurile și nici picioarele.

ADVERTISEMENT

Din fericire, soțul ei i-a fost alături și a încurajat-o să își reia activitatea. Deși nu își mai poate mișca picioarele după teribilul accident, Silke Pan se bazează acum pe mâini, iar de 13 ani a început să se antreneze din nou, dovada cea mai clară fiind prestația din cadrul emisiunii de la Pro Tv.

ADVERTISEMENT