Life

El este copilul de 10 ani din România supranumit noul Picasso. A dat lovitura la Paris cu picturile sale, zeci de tablouri au fost expuse în muzeul Luvru

Copilul de 10 ani din România supranumit noul Picasso. Pictează de la 5 ani, iar lucrările sale au fost expuse la Paris, la Luvru.
08.11.2023 | 09:23
El este copilul de 10 ani din Romania supranumit noul Picasso A dat lovitura la Paris cu picturile sale zeci de tablouri au fost expuse in muzeul Luvru
Picturile unui copil de numai 10 ani, expuse la Luvru. Sursa foto: Capturi Observator News/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Copilul de 10 ani din România considerat noul Picasso. Picturile sale au fost expuse la Paris, la Luvru, iar băiatul a fost invitat și în alte părți din lume.

Copilul de 10 ani din România supranumit noul Picasso. Picturile sale au fost expuse la Luvru

Băiatul în vârstă de 10 ani din Oradea a început să picteze încă de la vârsta de cinci ani, iar acum a dat deja lovitura în Franța. Până acum, Dragoș ș-a expus zeci de tablouri la Paris, la Muzeul Luvru.

ADVERTISEMENT

A fost singurul copil dintre cei câteva sute de artiști, din toată lumea, care au venit să-și expună picturile. Cele mai multe dintre lucrările lui Dragoș sunt realizate în acrilic, dar sunt și unele în acuarelă.

Încă de când s-a apucat de pictură, băiatul a făcut 150 de lucrări, cele mai multe fiind inspirate din natură. Până în prezent, Dragoș a avut șase expoziții.

ADVERTISEMENT

După ce a avut un succes răsunător la Paris, băiețelul este invitat să-și expună picturile la festivalul de la Cannes, care va avea loc anul viitor. De asemenea, a fost invitat și în alte locuri din lume.

Băiatul a participat la mai multe concursuri naționale și internaționale de pictură. Dragoș urmează cursuri de pictură în cadrul Atelierului “Mânuțe fermecare” și la Academia de Arte “Marina Căpățînă” din București. A absolvit Școala de Arte “Francisc Hubic”, din cadrul Centrului de Cultură al Județului Bihor.

ADVERTISEMENT

În prezent, băiatul este elev în clasa a IV-a la Școala Gimnazială “Dacia” din Oradea. Prima dată când și-a expus picturile a fost atunci când avea doar 6 ani.

Cum s-a apucat băiatul de pictură

Inițial, Dragoș a fost înscris de mama lui la canto, însă nu i-a plăcut muzica și și-a dorit, în schimb, să picteze. De atunci, băiatul a realizat sute de lucrări cu teme inspirate din natură.

ADVERTISEMENT

“Am început să pictez de la vârsta de cinci ani. Atunci mama m-a înscris la canto muzică ușoară. Dar mie nu mi-a plăcut acolo. Şi-atunci le-am spus părinţilor mei să mă înscrie la pictură.

De atunci, acesta este modul meu de a mă relaxa. Pictura este pentru mine o oază de bucurie și de culoare, este modul meu de a mă elibera. (…)

Natura este cea care mă inspiră în fiecare zi, de aceea majoritatea lucrărilor mele au legătură cu aceasta. Prima mea expoziție în afara țării a fost aceasta, de la Paris, unde am cunoscut pictori consacrați din toate țările lumii.

M-am simțit răsfățat de artiștii mari, eu fiind singurul copil printre aceștia. Am descoperit stiluri noi în pictură, în cadrul unor masterclass-uri susținute de artiști francezi, dar și străini, la care am participat”, a spus Dragoș Dobocan, potrivit bihon.ro.

ADVERTISEMENT