News

El este românul dispărut în tragedia din Grecia. “Vă rog din tot sufletul meu să-mi scrieți”

Bilanțul tragediei feroviare din Grecia a ajuns la 57 de morți și 56 de dispăruți. Printre persoanele despre care nu se știe nimic este și un român.
03.03.2023 | 07:50
El este romanul disparut in tragedia din Grecia Va rog din tot sufletul meu sami scrieti
Familia tânărului nu are nicio veste despre el Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Potrivit unui mesaj postat pe un grup de Facebook al românilor din Grecia, românul dat dispărut se dusese la Atena să dea examen auto şi avea bilet de întoarcere la Salonic în trenul de pasageri implicat în tragedie.

El este românul dispărut în tragedia din Grecia

“L-a văzut cineva pe acest copil, după accidentul de tren? Vă rog din tot sufletul meu, dacă știți ceva sau l-aţi văzut, să-mi scrieți”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

ADVERTISEMENT
român dispărut accident Grecia
Un tânăr român este dat dispărut în urma accidentului feroviar din Grecia Foto: Captură foto Facebook

Joi, Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că a fost notificat despre posibila dispariție a unui cetățean român, care s-ar putea număra printre victimele accidentului feroviar.

Potrivit sursei citate, românul nu a fost încă identificat pe listele disponibile la nivelul autorităților elene după două zile de căutări. Identificarea victimelor se face cu dificultate, mai precizează MAE.

ADVERTISEMENT

”În acest context, reprezentanții Consulatului General al României la Salonic au efectuat în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale de poliție din zonă (orașele Larisa, Tempe, Katerini și Salonic), precum și la unitățile medicale unde sunt internate persoanele rănite, pentru a verifica informația referitoare la existența unui cetățean român printre victime”, se mai arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe de la București.

Totodată, MAE mai precizează că, în cursul dimineții zilei de 2 martie, o echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în localitatea Larisa pentru a verifica dacă pe listele centralizatoare care cuprind persoanele decedate, spitalizate sau evacuate fără îngrijire medicală se regăsește persoana în cauză sau vreun alt cetățean român.

ADVERTISEMENT

”Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul  de telefon al Ambasadei României la Atena +30 210 6728875; +30 210 6728879, și al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena   +30 6978996222  și al Consulatului General al României la Salonic +30 6906 479076”, se reamintește în comunicatul MAE.

ADVERTISEMENT