News

El este românul răpit de Hamas. Apel disperat al soţiei sale, la salvarea din mâinile teroriştilor

Soţia românului dus de teroriştii Hamas în Fâşia Gaza spune într-un interviu că ar prefera ca acesta să fie răpit, pentru că asta ar însemna să fie în viaţă.
22.10.2023 | 14:05
El este romanul rapit de Hamas Apel disperat al sotiei sale la salvarea din mainile teroristilor
El este românul răpit de teroriştii Hamas Foto: captura video
ADVERTISEMENT

Unul dintre românii daţi dispăruţi în Israel a fost trecut pe lista persoanelor răpite de teroriştii Hamas, Ministerul Afacerilor Externe fiind informat de acest aspect de forul omolog de la Tel Aviv. Persoana răpită este un cetăţean cu dublă cetăţenie, israeliano-română, şi are domiciliul în Israel.

Bunicii tânărului răpit sunt născuţi în România

Bărbatul a dispărut chiar în prima zi a ofensivei Hamas, pe 7 octombrie, iar de atunci nu s-a mai ştiut nimic despre el. Familia a spus că acesta a mers la Festivalul Nova, din Deşertul Negev, acolo unde teroriştii au omorât aproximativ 260 de tineri.

ADVERTISEMENT

Soţia acestuia a declarat la Digi24 că preferă să-l ştie pe bărbat în mâinile Hamas, decât să mai trăiască în incertitudinea că ar fi dispărut fără urmă.

Sper în primul rând că e în viață… S-ar putea să fie și mort, deci sper că trăiește. Și sper să se întoarcă acasă curând pentru că dacă stă acolo e periculos. Timpul trece… Mi s-a comunicat că e dispărut. Doar atât, nimic mai mult. Și acum două, trei zile am aflat că lipsește, dar că este și ostatic. Aș prefera să fie răpit, pentru că ar fi în viață”, a spus femeia.

ADVERTISEMENT

Alți patru români sunt în continuare dați dispăruți, alături de alte câteva sute de persoane, care fie au fost răpite, fie nu au fost identificate. Autoritățile israeliene au informaţii că peste 210 de persoane ar fi fost răpite de Hamas şi duse în Gaza.

“E doar un tată, nu a vrut să facă rău nimănui. Crede în pace, în familia lui, în bunicii săi. Ei nu sunt în țară, sunt născuți în România. Vreau doar să trăiască în pace și să nu facă rău nimănui. Vă rog să-l aduceți înapoi”, a mai spus soția bărbatului răit de Hamas.

ADVERTISEMENT

Între timp, se înmulţesc poveştile despre momentele de groază de la Festivalul Nova, unde teoriştii au dat năvală peste tinerii care se distrau şi au ucis la întâmplare sau au luat ostatici.

De pe patul de spital, Raz Perry, un tânăr de 20 de ani, bolnav de cancer, participant la festival, a povestit pentru CNN cum s-a luptat fără armă cu unul dintre teroriști.

ADVERTISEMENT

Raz a mers la festivalul Nova pentru a „simți din nou viu”, dar s-a trezit fugind cu disperare de teroriștii Hamas, câteva ore mai târziu. A încercat să se ascundă și să supraviețuiască într-un adăpost de pe marginea drumului, alături de un grup de alți patru tineri înspăimântați. Dar în curând au fost vizați de teroriști înarmați, ceea ce l-a determinat să-și riște viața pentru a salva oameni pe care nu-i întâlnise până în acel moment.

La un moment dat, tteroriştii Hamas au început să arunce cu grenade în ei, iar Perry spune că s-a aruncat pe una dintre grenade, pentru a absorbi şocul. Explozia i-a afectat picioarele și brațele, lăsându-l abia conștient, alături de un alt rănit căruia i-a fost fost amputat piciorul.

Grupul a pus un garou în încercarea disperată de a opri sângerarea de la ciot și unul dintre membrii grupului a decis să părăsească locul alături de partenera sa, o mișcare care i-a adus înapoi pe teroriștii Hamas. Cei doi au fost uciși, iar Perry spune că a tras trupul tinerei peste el și s-a prefăcut că este mort.

ADVERTISEMENT
Tags: