News

Un român se află ostatic în Gaza. Teroriştii l-au răpit şi îl ţin captiv de două săptămâni

Unul dintre românii daţi dispăruţi în Israel a fost trecut pe lista răpiţilor. Autorităţile au aflat că el a fost luat de Hamas, după atacul din 7 octombrie.
22.10.2023 | 09:36
Un roman se afla ostatic in Gaza Teroristii lau rapit si il tin captiv de doua saptamani
Un român se află printre cei peste 200 de civili răpiţi de Hamas din Israel Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că un cetăţean român, care are şi cetăţenie israeliană, se află printre cei peste 200 de persoane răpite de teroriştii Hamas.

Hamas ţine ostatici peste 200 de civili

Ultimul bilanţ actualizat de autorităţile israeliene indică faptul că cel puţin 210 persoane au fost răpite de Hamas. Vineri, cu mijlocirea Qatar-ului, teroriştii s-au învoit să elibereze două ostatice americane, mamă şi fiică, acestea având nevoie de ajutor medical.

ADVERTISEMENT

În cee ce-l priveşte pe românul răpit, MAE a comunicat: „În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că potrivit informațiilor furnizate de către autoritățile israeliene, unul dintre cetățenii cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat inițial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâșia Gaza”.

Armata israeliană a estimat în urmă cu două zile că majoritatea ostaticilor sunt în viaţă. Qatar-ul, una dintre ţările cu rol de mediator în criza ostaticilor, consideră că foarte curând este posibilă o eliberare a ostaticilor datorită discuţiilor în curs, după cum a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe dde la Doha, Majed Al-Ansari, într-un interviu pentru Welt am Sonntag.

ADVERTISEMENT

“Nu pot să promit că se va întâmpla azi, mâine sau poimâine. Însă suntem pe un drum care va duce foarte curând la eliberarea ostaticilor, în special a civililor”, a spus oficialul din Qatar.

Până în prezent doi cetăţeni români au murit în războiul dintre Israel şi Hamas, declanşat pe 7 octombrie, când gruparea teroristă a atacat prin suprindere în mai multe zone şi a ucis sute de civili.

ADVERTISEMENT

Între timp, de teama atacurilor grupării Hezbollah, din Liban, autorităţile israeliene au decis evacuarea a 14 localităţi de la graniţa de nord. Armata israeliană susține că escaladarea atacurilor din partea Hezbollah riscă să „cufunde Libanul în război”.

“Hezbollah joacă un joc foarte, foarte periculos. Ei escaladează situația. Asistăm din ce în ce mai multe atacuri în fiecare zi. Este statul libanez cu adevărat dispus să pună în pericol ceea ce a mai rămas din prosperitatea libaneză și suveranitatea libaneze în beneficiul teroriștilor din Gaza?” a spus un purtător de cuvânt al armatei israeliene (IDF).

ADVERTISEMENT

La rândul său, adjunctul şefului Hezbollah, Naim Qassem, a avertizat că gruparea și-ar putea crește implicarea în conflict. Totuşi, duminică dimineaţă IDF a atacat o echipă teroristă care a încercat să lanseze rachete antitanc din zona Avivim, de la granița cu Liban. „Echipa a fost depistată cu puțin timp în urmă în timp ce încerca să lanseze rachete antitanc către teritoriul israelian din zona Avivim. Forțele IDF au atacat echipa înainte ca lansarea să fie efectuată”, a declarat un purtător de cuvânt al IDF.

ADVERTISEMENT
Tags:
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Un nou scandal tip
Un nou scandal tip "sextape" în fotbal: interzis la echipa națională, după ce și-ar fi filmat prietena pe ascuns
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Celebrul milionar român care apare în dosarul Caranilor s-a despărţit de iubită şi...
Celebrul milionar român care apare în dosarul Caranilor s-a despărţit de iubită şi s-a mutat din România! Detalii de ultimă oră
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
A MURIT o legendă a muzicii. ADIO, maestre! Soția sa a făcut anunţul...
A MURIT o legendă a muzicii. ADIO, maestre! Soția sa a făcut anunţul devastator
Simona Halep ar fi plecat definitiv din România. Unde se zice că s-a...
Simona Halep ar fi plecat definitiv din România. Unde se zice că s-a mutat
Vești teribile despre Saveta Bogdan. A ajuns de urgență la spital, cu hemoragie....
Vești teribile despre Saveta Bogdan. A ajuns de urgență la spital, cu hemoragie. Medicii au operat-o!
Drama care i-a marcat viața Adelinei Pestrițu. Merge la psiholog: „Ziua eram la...
Drama care i-a marcat viața Adelinei Pestrițu. Merge la psiholog: „Ziua eram la înmormântare și seara la emisiune. Pe interior eram dărâmată...” / EXCLUSIV
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română