News

ELCEN trece la schema de vară. Câte termocentrale vor asigura apa caldă în București

Termoenergetica ELCEN trece la programul de vară, iar asta înseamnă că numărul CET-urilor care furnizează apă caldă pentru blocurile din București va fi redus doar la două.
12.04.2022 | 12:22
ELCEN trece la schema de vara Cate termocentrale vor asigura apa calda in Bucuresti
Furnizarea apei calde urmează să fie asigurată de două CET-uri. Credit foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Termoenergetica, principalul furnizor de agent termic din București, a anunțat că trece la programul de vară. Asta înseamnă că modul în care va furniza apă caldă va fi schimbat, după cum arată o postare de pe Facebook.

Ce presupune trecerea la schema de vară?

După cum explică oficialii ELCEN, această trecere la programul de vară a fost folosită în ultimii 15 ani și furnizarea de apă caldă din doar două CET-uri, în loc de patru, așa cum face pe timpul iernii. Vor funcționa CET București Sud și CET Grozăvești.

ADVERTISEMENT

“Momentul în care se decide oprirea a două CET-uri din cele 4 pe care ELCEN le deține este marcat de notificarea transmisă de către Termoenergetica București către ELCEN prin care CMTEB anunță faptul că se sistează furnizarea energiei termice pentru încălzire.

Acest lucru înseamnă că Termoenergetica inițiază manevrele în punctele termice proprii pentru a fi trecute ÎN REGIM DE VARĂ și solicită ELCEN oprirea agentului termic pentru căldură și reducerea temperaturii de livrare către consumatori“, transmit reprezentanții companiei.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie precizat, termocentralele care își vor continua activitatea vor putea acoperi necesarul de apă caldă pentru clădirile din Capitală.

“CET-urile ELCEN pot asigura agent termic din orice punct al orașului. Sistemul centralizat permite interconexiunea din orice arie. ELCEN furnizează agentul termic pentru necesarul de apă caldă destinată locuitorilor capitalei, prin intermediul celor două centrale ale sale aflate în prezent în funcțiune”, se arată în postare.

ADVERTISEMENT

De ce se trece la programul de vară?

După cum arată postarea de pe pagina de Facebook a ELCEN, această schimbare a modului de operare vine ca urmare a faptului că, odată cu creșterea temperaturilor, nu mai este necesară generarea unor cantități importante de agent termic, cele două CET-uri putând asigura necesarul Capitalei de apă caldă.

“Dacă în regim de vară, ar funcționa toate cele 4 CET-uri simultan, s-ar produce mai mult decât este necesar din punct de vedere tehnic  pentru termoficare. Drept urmare, Termoenergetica nu solicită furnizarea de agent termic din toate cele 4 CET-uri”, se mai arată în mesajul ELCEN.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cele două CET-uri care nu vor funcționa pe timpul verii, reprezentanții Termoenergetica au transmis că acestea urmează să fie supuse unor lucrări de mentenanță, programate de la începutul anului.

ADVERTISEMENT