News

Elena Băsescu, abonată la gafe! De ce i s-a tăiat microfonul în Parlamentul European

16.10.2020 | 13:20
Elena Basescu abonata la gafe De ce i sa taiat microfonul in Parlamentul European
ADVERTISEMENT

Elena Băsescu este o abonată la gafe, în ciuda unui trecut scurt prin politică! Mezina fostului președinte al României se gândește însă la o relansare și a devenit acum cap de listă pentru PMP Constanța. EBA vrea să ajungă în Camera Deputaților și intră în focurile alegerilor parlamentare.

Vă readucem aminte că, în trecut, fiica lui Traian Băsescu a fost propulsată de acesta până în Parlamentul European. Se întâmpla în mandatul 2009 – 2014. A reușit să ajungă atunci la Bruxelles ca independent, deși a beneficiat de sprijinul celor din PDL.

ADVERTISEMENT

Nu toate au fost însă în regulă pentru EBA în capitala Belgiei. S-a făcut de râs în aprilie 2013, atunci când a încercat să țină un discurs despre importanța strategică a Arcticii. După câteva momente de uluială, președintele de ședință i-a tăiat microfonul.

Gafele făcute de Elena Băsescu în politică

Acesta a motivat că tema dezbaterii era cu totul alta, și anume planurile multianuale de gestionare a pescuitului în Uniunea Europeană. “Nu a fost greșeala mea, a fost greșeala staff-ului tehnic de la prezidiul plenarei.

ADVERTISEMENT

Eu mă înscrisesem pentru dezbaterea privind “Strategia Uniunii Europene pentru regiunea arctică” și mi s-a oferit cuvântul fără să-l cer la dezbaterea privind “Blocajul instituțional în ceea ce privește planurile multianuale de gestionare a pescuitului”.

Tabela electronică ce anunța titlurile dezbaterilor nu funcționa în acel moment. Abia mă întorsesem în plen și nu aveam de unde să știu ce subiect se dezbătea” a încercat să explice Elena Băsescu pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

„Succesuri”, un „evergreen” al greșelilor

Culmea este că EBA a fost unul dintre cei mai harnici europarlamentari din România. Aceasta a avut peste 1.300 de activităţi în Parlamentul European. Ba chiar, la un moment dat, se afla pe locul 20 în ierarhia celor 766 de membri ai PE.

Totuși, de departe cea mai mediatizată gafă făcută de Elena Băsescu a fost cea de la începuturile sale în politică. În timpul unui interviu, fiica fostului președinte a spus „succesuri” în loc de succese și termenul avea să intre în folclorul urban. De altfel, aceasta a devenit aproape imediat ținta glumelor în mediul online.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Elena Băsescu a fost copiată de curând de liderul USR, Dan Barna. Fostul candidat la prezidențiale a comis-o și el în timpul unei conferințe de presă, folosind „succesuri” ca plural al cuvântului „succes”. „Da, chiar am scăpat un „succesuri” într-o declarație de presă. Unele glumițe sociale fac carieră”, și-a recunoscut Dan Barna eroarea, pe Facebook

Emoții multe la primul discurs politic pentru EBA

Nici la capitolul discursuri nu a excelat mezina familiei Băsescu. Emoțiile au fost prea mari în timpul unei conferințe PDL și EBA a uitat de câteva ori mesajul pe care trebuia să-l transmită tinerilor prezenți în sală.

Presa nu a iertat-o și a scos de fiecare dată în evidență greșelile făcute de aceasta, greșeli care au fost destul de multe. În martie 2010, Elena Băsescu anunțat în mod eronat că acordul dintre România și SUA pentru amplasarea elementelor scutului antirachetă trebuie ratificat de Parlamentul European.

Mai mult de atât, în februarie 2014, a avut dificultăți majore la pronunțarea termenului ”condamnă” într-un discurs despre majoritatea USL din Parlamentul României.

S-a fotografiat în timp ce vota

„Opţiunea mea este pentru domnul preşedinte Emil Boc, care a avut curajul să ia reforme foarte dure, a căror… a cărui rezultat se va vedea cu siguranţă peste un timp”, a mai zis Elena Băsescu jurnaliştilor, la lansarea candidaturii premierului pentru şefia PDL.

EBA a fost îndelung contestată și după ce s-a fotografiat în cabina de vot, în timp ce punea ștampila pe Partidul Mișcarea Populară. Mai mult de atât, mezina familiei Băsescu a postat imaginea pe instastory, utilizând hashtagul „inthenameofthefather” (în numele tatălui n. r.).

Sursa foto – instastory Elena Băsescu

Vă readucem aminte că, potrivit legilor din România, „persoana care își fotografiază sau își filmează prin orice mijloace buletinul de vot în timpul exercitării dreptului de vot, riscă o amendă cuprinsă între 600 și 1.000 de lei”.

Cum a ajuns europarlamentar la Bruxelles

Elena Băsescu a avut parte de contre puternice din partea opoziției, a opiniei publice, dar și a presei în 2009. Astfel, aceasta a decis să candideze ca independent la alegeri, fiind ajutată de colegii de la aripa tânără a PDL-ului. Mai mult de atât, la mijlocul lunii martie, Elena Băsescu a luat chiar decizia de a demisiona din partid.

Aceasta a anunțat că intenționează să candideze ca independentă sub brandul electoral EBA, brand care avea să fie aprobat de BEC. Fiica fostului președinte a obținut la alegerile europarlamentare 4,22% din voturi, suficient cât să-i asigure locul în Parlamentul European.

Sursa foto – facebook

A urmat însă o adevărată telenovelă. La doar câteva ore după ce a aflat că a fost aleasă ca independentă, Elena Băsescu s-a reînscris în PDL. A primit chiar de la fostul ministru al tineretului și sportului, Monica Iacob-Ridzi documentele necesare pentru a redeveni membru PDL, documente despre care s-a spus că erau gata completate.

Ce studii are Elena Băsescu

Conform unui curriculum vitae pe care l-a avut postat pe site-ul Parlamentului European, Elena Băsescu este licenţiată în Afaceri economice şi financiare – interne şi internaţionale la Universitatea Româno-Americană.

Fiica lui Traian Băsescu are şi o diplomă de master în Ştiinţe Politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi a urmat două cursuri, unul Introductiv şi altul pentru Înalţi Demnitari la Colegiul Naţional de Apărare.

ADVERTISEMENT