News

Elena Udrea poate fi extrădată în România. Decizia, luată de Tribunalul din Bulgaria. Sentința poate fi atacată. Update

Elena Udrea, condamnată definitiv de instanța supremă la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, poate fi extrădată în România. Decizia a fost luată marți de Tribunalul din Bulgaria. Fostul ministru poate face apel.
19.04.2022 | 14:40
Elena Udrea poate fi extradata in Romania Decizia luata de Tribunalul din Bulgaria Sentinta poate fi atacata Update
Elena Udrea revine în fața judecătorilor de la Blagoevgrad. Se judecă solicitarea autorităților române privind extrădarea. Sursa foto: captură Digi24
ADVERTISEMENT
19-04-2022
12:45

Elena Udrea poate fi extrădată în România, decizie în primă instanță a Tribunalului din Bulgaria

Judecătorii din Bulgaria au decis că Elena Udrea poate fi extrădată în România pentru executarea pedepsei cu închisoarea.

Tribunalul din Blagoevgrad a acceptat cererea autorităților române, care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-și ispăși condamnarea de 6 ani la închisoare. 

După această sentință, fostul ministru al turismului are 5 zile la dispoziție pentru a contesta verdictul. Apelul va fi judecat de Curtea de Apel din Sofia.

19-04-2022
11:30

Elena Udrea a fost scoasă din arest și dusă în sala de judecată

În jurul orei 14:25 (ora României), Elena Udrea a ajuns în fața judecătorilor bulgari de la Tribunalul din Blagoevgrad.

Aceasta ar putea afla în următoarele minute dacă va fi extrădată în România pentru a-şi executa condamnarea de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute.

La termenul de săptămâna trecută, magistraţii bulgari au refuzat s-o predea autorităţilor române şi au solicitat documente care să dovedească condiţiile de detenţie în care fostul ministru al turismului a stat în România.

Zi extrem de importantă pentru Elena Udrea. Aceasta ar putea afla marți decizia judecătorilor bulgari în privința extrădării sale în România.

Elena Udrea revine în fața judecătorilor de la Blagoevgrad. Se judecă solicitarea autorităților române privind extrădarea

Elena Udrea va apărea din nou în fața judecătorilor bulgari. Marți este programat, la Tribunalul din Blagoevgrad, un nou termen în procesul de extrădare al fostului ministru.

ADVERTISEMENT

Condamnată definitiv de ICCJ, în 7 aprilie, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute și aflată în arest în Bulgaria după ce a fugit din țară, Udrea ar putea afla dacă va fi adusă în România pentru a fi încarcerată.

Fostul ministru al turismului a cerut instanței din țara vecină plasarea în arest la domiciliu, prezentând documente care arată că și-a închiriat în Bulgaria o locuință, pentru următorii 7 ani.

ADVERTISEMENT

Trebuie subliniat faptul că decizia pe care o va lua Tribunalul din Blagoevgrad nu va fi definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel din Sofia.

Elena Udrea s-a plâns de condițiile insalubre din penitenciarele din țară. Reacția autorităților române

Săptămâna trecută, în fața judecătorilor bulgari, Elena Udrea s-a plâns de condițiile din închisorile din România, precizând că fost încarcerată în condiții insalubre.

ADVERTISEMENT

Dat fiind acest aspect, autoritățile din Bulgaria au cerut un raport Ministerului Justiției din România, cu privire la mediul în care trăiesc deținuții.

În consecință, autoritățile române au transmis instanței din Bulgaria informațiile solicitate cu privire la condițiile de detenție în care a stat Udrea în România.

ADVERTISEMENT

”Documentele privind condițiile de detenție, întocmite de Administrația Națională a Penitenciarelor, au plecat vineri, 15 aprilie, de la Ministerul Justiției către Tribunalul București.

Tribunalul București ne-a înștiințat astăzi (n.r. luni, 18 aprilie) că documentele au fost traduse în română și în bulgară și trimise către partea bulgară”, a transmis ministerul condus de Cătălin Predoiu, scriu cei de la Libertatea.

Fostul ministru al Turismului are mandat european de arestare. Udrea a fost prinsă în urmă cu aproape două săptămâni în Bulgaria, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

ADVERTISEMENT