Într-un mesaj postat pe pagina ei de Facebook, Elena Udrea a comentat eșecul României în privința aderării la Schengen. Aceasta a spus că Europa, mai ales în vremuri de război pe care le trăim, are nevoie de bărbați puternici.
Fostul ministru al turismului remarcă, pe site-ul de socializare, susținerea la nivel de discurs pe care a avut-o România din partea femeilor aflate în fruntea Comisiei Europene și a Parlamentului European.
Elena Udrea a amintit-o și pe Eva Kaili, recent arestată în scandalul de corupție de la Bruxelles.
”Pare că România este foarte susținută de UE, pentru intrarea în Schengen, dar din păcate după ce am fost refuzați de Austria și Olanda, Ursula von der Leyn, președinta CE, Roberta Metsola, președinta PE, au venit la București să ne mângâie matern pe frunte după nedreptatea suferită.
Sunt sigură că superba Eva Kaili ne susține și ar fi venit și ea să ne consoleze dacă nu era arestat[ proaspăt pentru presupusa corupție. Deci frumoasa și delicata conducere a UE este de partea noastră, pare a fi de bine”, a postat Elena Udrea.
În același mesaj de pe site-ul de socializare, Udrea a sugerat că ar fi nevoie pe plan european de mai mulți bărbați puternici, care să trateze cel puțin de la egal la egal cu Karl Nehammer, cancelarul asutriac, sau cu premierul Olandei, Mark Rutte.
”Întreb si eu, ceva bărbați politici puternici sa trateze cel puțin de la egal la egal cu Nehammer, Rutte, si cu partenerii lor ruși eventual, se găsesc în Europa???
Măcar acum că suntem în vremuri de război poate ar fi cazul să avem o paritate de gen la conducerea UE, adică sa mai fie și niște bărbați, dar bărbați adevărați zic, nu rujați și cu fuste”, a adăugat Udrea.
În finalul postării sale, Udrea îl arată cu degetul pe ministrul justiție, Cătălin Predoiu. Aceasta îi cere oficialului să explice ”de ce ne-am dat suveranitatea desființând Constituția prin legile justiției dacă nu ne-a fost garantate intrarea în Schengen”.
În mesajul ei de pe Facebook, Elena Udrea a mai amintit despre faptul că cedarea suveranității este la fel de gravă precum vânzarea pe bani puțini a petrolului, lemnului sau gazelor naturale.