News

Elev de 14 ani din Pitești, umilit de colegi în curtea școlii. Ce a fost obligat să facă

Un elev de 14 ani din Pitești a fost umilit și bătut în curtea școlii de alți colegi, iar cazul a ajuns în atenția Poliției.
10.11.2022 | 13:58
Elev de 14 ani din Pitesti umilit de colegi in curtea scolii Ce a fost obligat sa faca
Elev din Pitești, umilit. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Elevul a fost bătut după care a fost obligat să stea în genunchi și să sărute mâinile unui alt elev, după o ceartă în curtea școlii.

Elev umilit în curtea școlii unde învăța în Pitești

Potrivit Adevărul, incidentul s-a petrecut în 7 noiembrie, în curtea Școlii Alexandru Davila din Pitești. Momentul de umilire al tânărului a fost pus la cale meticulos de ceilalți elevi, care l-au chemat pe o bancă din apropierea școlii.

ADVERTISEMENT

Acolo, potrivit martorilor, au venit doi elevi de la Grupul Școlar ”Dacia”. A urmat un schimb de replici și tânărul a fost obligat să-și ceară scuze pentru că și-ar fi criticat unul dintre oponenți.

Mama băiatului a depus plângere la Poliția Argeș, însă reprezentanții Școlii Alexandru Davila au declanșat, la rândul lor, o anchetă.

ADVERTISEMENT

”Doamna director și doamna dirigintă ne-au asigurat de tot sprijinul. Elevii care l-au agresat pe băiatul meu vor fi chemați la audieri la poliție”, a declarat mama elevului pentru sursa citată.

Totul ar fi pornit de la faptul că elevul, umilit de ceilalți colegi, i-a reproșat în urmă cu câteva zile unui coleg că e gras și l-a chemat la sală.

ADVERTISEMENT

”Nu vezi ce gras ești? Hai cu mine la sală!”, i-a transmis acesta celui pe care îl considera prieten. Situația e și mai gravă în contextul în care agresorul avea la el o armă albă.

”Băiatul meu a fost pus să stea în genunchi în fața celorlalți șapte elevi și dacă nu își cerea iertare cum spuneau ei îi mai aplicau încă o corecție. Cel care l-a bătut pe băiatul meu este iubitul unei fete care a participat la toată această agresiune și mi-a spus că el a fost învățat de tatăl său că bătaia este ruptă din Rai.

ADVERTISEMENT

Nu îmi voi retrage plângerea împotriva celor șapte elevi, ne-am constituit deja parte civilă, voi vorbi și cu șeful Inspectoratului Școlar Argeș. Voi merge până la capăt. Este foarte grav ce s-a întâmplat. La un moment dat, agresorul, care are 15 ani, a scos o armă albă din geacă. Băiatul meu a fost amenințat cu moartea de către agresor în caz că va face publică agresiunea”, adaugă mama victimei.

Băiatul le-a mărturisit polițiștilor că se teme acum să mai meargă la școală. ”Îmi e frică de orice persoană ce se îndreaptă spre mine și pe care nu o cunosc”, le-a spus acesta anchetatorilor.

Va avea de suferit, în acest caz, și un profesor care le-a permis elevilor să plece mai devreme acasă.

”A început deja cercetarea disciplinară. Se vor lua clar măsuri. Nu tolerăm sub nicio formă asemenea fapte și comportamente, se va ajunge la sancțiuni. Va fi o cercetare disciplinară și în cazul profesorului care i-a lăsat pe elevi să plece de la oră”, a transmis Veronica Vochin, directorul școlii din Pitești.

Polițiștii au anunțat că ”în baza probatoriului administrat se vor lua măsuri în consecință”, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT