News

Elev de 6 ani din Brașov, acuzat că își bate colegii. Copiii agresați nu s-au prezentat luni la școală

Caz grav la o școală gimnazială din Brașov, acolo unde un elev de 6 ani este acuzat că își bate colegii. A fost sesizată poliția.
02.10.2023 | 10:03
Elev de 6 ani din Brasov acuzat ca isi bate colegii Copiii agresati nu sau prezentat luni la scoala
Incident la o școală din Brașov: elev de 6 ani, acuzat că își bate colegii. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un elev de doar 6 ani din Brașov a provocat un scandal uriaș la o școală gimnazială din oraș. Acesta este acuzat că își bate și amenință colegii. În semn de protest, copiii agresați nu s-au prezentat luni la ore.

Incident la o școală din Brașov: elev de 6 ani, acuzat că își bate colegii. Copiii agresați nu s-au prezentat luni la școală

De la începutul acestui an școlar, copiii clasei pregătitoare D de la Școala Gimnazială nr. 11 din Brașov trec prin momente dificile. Aceștia spun că sunt agresați de un coleg de 6 ani.

ADVERTISEMENT

Micuții au povestit acasă că sunt bătuți și amenințați de un coleg. În urma evenimentelor, părinții s-au unit și au depus o reclamație la direcțiunea școlii încă de pe data de 15 septembrie. Deocamdată, nu a fost primit niciun răspuns.

Într-o reacție pentru presa locală, directorul școlii, profesorul Mihaela-Carmen Nicodin, a spus că nu a răspuns la reclamația părinților pentru că încă nu au trecut cele 30 de zile legale pentru emiterea unui astfel de document.

ADVERTISEMENT

În ciuda acuzațiilor grave, directorul a dat asigurări că totul este sub control, problema este cunoscută, iar copilul violent se manifestă astfel doar în pauze. Până în prezent, elevul nu a beneficiat de consilierea psihologului școlii, pentru că părinții lui ar trebui să accepte/solicite acest lucru, notează BizBrașov.

Luni, colegii copilului agresor au mers la școală. A fost luată această decizie extremă în semn de protest, au anunțat părinții acestora. ”De ce să merg eu la școală ca să fiu bătut? Să-i spuneți și lui Iohannis despre asta”, spune un copil, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Reacția poliției Brașov după acest incident

Recent, Poliția Județeană Brașov a anunțat că face verificări în această școală din municipiul Brașov, după ce în mediul online au apărut informații privind ”o situație” care are legătură cu siguranța școlară.

”În urma apariţiei în mediul online a unor articole privind o situaţie semnalată la o şcoală gimnazială din municipiul Braşov, vă comunicăm următoarele. La data de 29.09.2023, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Braşov s-au sesizat din oficiu. Au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

ADVERTISEMENT

Paralel cu desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unităţii de învăţământ ca luni, 02 octombrie a c., poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară să fie prezenţi la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfăşurării de activităţi de informare pentru asigurarea unui climat şcolar sigur”, a transmis, luni dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

ADVERTISEMENT