News

Elevi răniți la o școală din Sibiu, după ce tavanul sălii de clasă s-a prăbușit peste ei

Tavan fals prăbușit peste copii la o școală din Sibiu. Patru elevi au fost răniți și transportați la spital pentru îngrijiri medicale
07.02.2024 | 15:39
Elevi raniti la o scoala din Sibiu dupa ce tavanul salii de clasa sa prabusit peste ei
Un tavan fals a căzut peste elevii unei școli din Sibiu. Patru copii au fost răniți. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un incident grav s-a petrecut astăzi, 7 februarie, la Şcoala Gimnazială Alămor din Loamneş, judeţul Sibiu, unde tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit. Patru elevi au fost răniți și transportați la spital.

Tavan fals prăbușit peste copii la o școală din Sibiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a raportat că intervine de urgență la școala din localitatea Loamneș, pentru a salva elevii prinși sub tavanul căzut în clasa în care învățau aceștia.  Tavanul era fals și s-au desprins plăci de rigips din el.

ADVERTISEMENT

În sala de clasă se aflau patru elevi, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, care au suferit răni ușoare și au fost transportați la Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

„La momentul prăbuşirii, în sala de clasă se aflau 4 elevi, aceştia fiind răniţi uşor. Echipajele medicale i-au evaluat, elevii au vârste cuprinse între 11 şi 15, două fete şi doi băieţi, sunt conştienţi şi acuză dureri la membrele superioare şi dureri cervicale. Aceştia vor fi transportaţi la CPU a Spitalului de Pediatrie din Sibiu”, a precizat ISU Sibiu.

ADVERTISEMENT

ISU a intervenit de urgență la școală, mobilizând o echipă complexă, formată dintr-o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal și victime multiple, două echipaje SMURD, inclusiv unul echipat cu medic, și mașina medicului de urgență.

Autoritățile vor iniția o anchetă amănunțită pentru a stabili cauzele exacte ale prăbușirii tavanului și pentru a lua toate măsurile de siguranță pentru a evita astfel de incidente în viitor.

ADVERTISEMENT

Reacția directorului școlii

Potrivit directorului unității de învățământ, Gheorghe Banciu, incidentul s-ar fi petrecut în pauza dintre cursuri.

„Tavanul de rigips a căzut într-o sală de clasă unde se învăța simultan: erau elevi de-a V-a și de-a VIII-a. În total erau 13 elevi. Incidentul s-a petrecut în pauză când patru dintre elevi au intrat din nou în clasă.

ADVERTISEMENT

Geamurile erau deschise să se aerisească și din cauza curentului creat la deschiderea bruscă a ușii, tavanul s-a desprins. Vreau să subliniez că nu a căzut tot tavanul dintr-o dată și așa a fost evitată o nenorocire. Copiii au fost răniți ușor”, a spus directorul școlii, citat de turnulsfatului.ro.

Ce spune primarul comunei Loamneș

Primarul localității, spune că școala datează din anul 1936 și nu ar fi fost autorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar ultima reabilitare care s-ar fi făcut a fost în anul 2004, a mai precizat sursa citată.

„Sala de clasă a fost renovată ultima dată în anul 2004, iar la deschiderea ușii s-a produs curent și s-a desprins tavanul din rigips. Copiii nu erau în clasă, atunci intrau în clasă și câțiva au fost răniți ușor. Au lovituri minore.

Corpul acesta de clădire a fost renovată ultima dată în anul 2004. Acum chiar suntem în procedură de reabilitare a întregii școli, printr-un proiect de fonduri europene în valoare de 500 de mii de euro. Avea toate avizele de funcționare, mai puțin cel de la ISU, care era cuprins în reabilitarea despre care v-am vorbit”, a transmis Maria Greavu, primarul comunei Loamneș.

Incident similar anul trecut

În luna decembrie a anului trecut, un perete exterior al unui internat din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste copiii care se aflau înăuntru. Atunci, dărâmăturile au căzut peste patru adolescenți, iar doi dintre ei și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT
Tags: