News

Elevii ar putea fi chemați sâmbăta la școală. Condițiile în care s-ar putea recurge la această măsură

10.01.2021 | 21:38
Elevii ar putea fi chemati sambata la scoala Conditiile in care sar putea recurge la aceasta masura
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a afirmat că o parte dintre elevi ar putea fi chemați și sâmbăta la școală, odată cu posibila reluare a cursurilor. Măsura ar putea fi aplicată pentru elevii care nu  au participat la orele online, informează Europa FM.

Ministrul Educației a spus că peste 200.000 nu au făcut școală online fie pentru că nu au avut echipamentele necesare, fie nu au avut acces la rețeaua de Internet.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții este posibil să fie decalată perioada de încheiere a mediilor pe semestrul I pentru ca școala remedială de sâmbătă să permită recuperarea măcar parțială a materiei neînsușite de către elevi.

Cursurile de sâmbătă vor prelungi durata semestrului I

Putem să prelungim perioada pentru încheierea mediilor pe semestrul 1, să o decalăm în așa fel încât să permitem derularea acestor acțiuni remediale care sunt absolut necesare. Avem nevoie de profesionalismul fiecărui cadru didactic pentru a evalua locurile în care aceste pierderi au fost înregistrate și modul de intervenție”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

El a precizat că orele suplimentare vor trebui făcute inclusiv în școlile ale căror elevi au avut acces la orele online.

Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT

El a precizat că profesorii vor fi plătiți pentru aceste ore suplimentare de educație remedială, fiind vorba de 30.000.000 de euro proveniți din fonduri europene.

În ce privește campania de vaccinare a profesorilor, Cîmpeanu a spus că subiectul va fi discutat cu coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

Organizarea procesului de vaccinare ține de coordonatorul campaniei de vaccinare, cu care chiar săptămâna aceasta o să am discuții preliminare, dar nu pot să îi cer un răspuns clar, pentru a informa toate cadrele didactice, înainte de a avea datele efective cu privire la rata de transmitere și disponibilitatea de vaccinare”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Decizia privind reluarea cursurilor va fi luată către sfârșitul acestei luni în funcție de evoluția ratei de infectare cu coronavirus.

Cu siguranță, principalul parametru în decizia pentru redeschiderea școlilor va fi creșterea cazurilor de infectare, după vacanța de iarnă, îndeosebi Revelion. Există așteptări cu privire la creșteri în ceea ce privește rata de infectare. Sperăm ca aceste creșteri să nu fie semnificative, dar acest lucru îl putem vedea abia după jumătatea lunii ianuarie, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie, cu suficient timp înainte de 8 februarie, începerea semestrului doi”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT