News

Elevul-cuțitar de la ”Ion Creangă” din București a plănuit atacul asupra profesoarei, în detaliu. Dezvăluiri din anchetă

Elevul-cuțitar de la liceul ”Ion Creangă” din București a plănuit atacul asupra profesoarei, în detaliu, potrivit unor surse din anchetă.
06.04.2023 | 21:09
Elevulcutitar de la Ion Creanga din Bucuresti a planuit atacul asupra profesoarei in detaliu Dezvaluiri din ancheta
Elevul-cuțitar de la ”Ion Creangă”. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Elevul-cuțitar de la liceul ”Ion Creangă” din București ar fi intenționat să o ucidă pe profesoara de japoneză, pentru că ar fi fost deprimat și și-ar fi dorit să ajungă cu orice preț după gratii. Cel puțin asta indică informații din anchetă.

Elevul-cuțitar de la ”Ion Creangă” a plănuit atacul

Adolescentul în vârstă de 16 ani a fost reținut pentru 30 de zile, în condițiile în care procurorii au considerat că o măsură mai blândă ar fi însemnat ”un pericol odată cu întoarcerea lui la școală”, conform Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT

La audieri s-a aflat că minorul ar fi purtat cuțitul în ghiozdan mai multe zile la rând și a plănuit atacul căutând pe internet informații referitoare la pedeapsa pe care ar putea să o primească. Tânărul le-a spus anchetatorilor că era deprimat și ar fi dorit să facă închisoare pentru o faptă grea precum omorul.

Profesoara de japoneză a fost atacată de elev chiar în clipa în care le dădea un test adolescenților. Aceștia aveau de tradus patru propoziții, potrivit surselor din anchetă. Profesoara, o tânără de 26 de ani, a reacționat ”rapid și calm”, reușind să ia cuțitul adolescentului fără să îi sperie pe ceilalți copii.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la nici 24 de ore de la incident, femeia a decis să revină la catedră după ce a discutat cu directoarea liceului. Între timp, colegii tânărului vor primi consiliere psihologică, după ce au asistat la întreaga scenă. Același lucru e valabil pentru profesorii care vor solicita, la rândul lor, consiliere psihologică.

Motivul depresiei elevului ar fi o bursă de studiu pierdută, pentru SUA, motiv care l-a împins spre acest gest. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au considerat că tânărul ”și-a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze”.

ADVERTISEMENT

”Lovind victima cu o armă cu potențial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acțiunile sale pot duce la decesul victimei. În plus, pentru că a purtat și a folosit un cuțit într-o instituție de învățământ cu care ulterior și-a atacat profesoara, băiatul a provocat teamă, indignare și insecuritate în rândul colegilor de clasă și a tulburat ordinea și liniștea publică”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

În consecință, judecătorii au acceptat propunerea de arestare preventivă pentru o lună de zile a tânărului, pentru că ”întoarcerea în colectivitate a adolescentului ar fi putut reprezenta un pericol”, fără a menționa dacă pentru tânăr sau pentru cei din jur. Tânărul urmează să fie supus și unei expertize psihiatrice.

ADVERTISEMENT

În România, doar în 2022 au fost peste 9.700 de acte de violență în școli, însă acesta e doar numărul oficial, căci în realitate cifrele sunt mult mai mari. De exemplu, în paralel cu cazul din București, un tânăr din Brăila era prins în apropiere de o școală în timp ce avea la el un cuțit cu o lamă de 43 de centimetri.

ADVERTISEMENT
Tags:
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României