News

Elevul-cuțitar de la ”Ion Creangă” din București a plănuit atacul asupra profesoarei, în detaliu. Dezvăluiri din anchetă

Elevul-cuțitar de la liceul ”Ion Creangă” din București a plănuit atacul asupra profesoarei, în detaliu, potrivit unor surse din anchetă.
06.04.2023 | 21:09
Elevulcutitar de la Ion Creanga din Bucuresti a planuit atacul asupra profesoarei in detaliu Dezvaluiri din ancheta
Elevul-cuțitar de la ”Ion Creangă”. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Elevul-cuțitar de la liceul ”Ion Creangă” din București ar fi intenționat să o ucidă pe profesoara de japoneză, pentru că ar fi fost deprimat și și-ar fi dorit să ajungă cu orice preț după gratii. Cel puțin asta indică informații din anchetă.

Elevul-cuțitar de la ”Ion Creangă” a plănuit atacul

Adolescentul în vârstă de 16 ani a fost reținut pentru 30 de zile, în condițiile în care procurorii au considerat că o măsură mai blândă ar fi însemnat ”un pericol odată cu întoarcerea lui la școală”, conform Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT

La audieri s-a aflat că minorul ar fi purtat cuțitul în ghiozdan mai multe zile la rând și a plănuit atacul căutând pe internet informații referitoare la pedeapsa pe care ar putea să o primească. Tânărul le-a spus anchetatorilor că era deprimat și ar fi dorit să facă închisoare pentru o faptă grea precum omorul.

Profesoara de japoneză a fost atacată de elev chiar în clipa în care le dădea un test adolescenților. Aceștia aveau de tradus patru propoziții, potrivit surselor din anchetă. Profesoara, o tânără de 26 de ani, a reacționat ”rapid și calm”, reușind să ia cuțitul adolescentului fără să îi sperie pe ceilalți copii.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la nici 24 de ore de la incident, femeia a decis să revină la catedră după ce a discutat cu directoarea liceului. Între timp, colegii tânărului vor primi consiliere psihologică, după ce au asistat la întreaga scenă. Același lucru e valabil pentru profesorii care vor solicita, la rândul lor, consiliere psihologică.

Motivul depresiei elevului ar fi o bursă de studiu pierdută, pentru SUA, motiv care l-a împins spre acest gest. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au considerat că tânărul ”și-a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze”.

ADVERTISEMENT

”Lovind victima cu o armă cu potențial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acțiunile sale pot duce la decesul victimei. În plus, pentru că a purtat și a folosit un cuțit într-o instituție de învățământ cu care ulterior și-a atacat profesoara, băiatul a provocat teamă, indignare și insecuritate în rândul colegilor de clasă și a tulburat ordinea și liniștea publică”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

În consecință, judecătorii au acceptat propunerea de arestare preventivă pentru o lună de zile a tânărului, pentru că ”întoarcerea în colectivitate a adolescentului ar fi putut reprezenta un pericol”, fără a menționa dacă pentru tânăr sau pentru cei din jur. Tânărul urmează să fie supus și unei expertize psihiatrice.

ADVERTISEMENT

În România, doar în 2022 au fost peste 9.700 de acte de violență în școli, însă acesta e doar numărul oficial, căci în realitate cifrele sunt mult mai mari. De exemplu, în paralel cu cazul din București, un tânăr din Brăila era prins în apropiere de o școală în timp ce avea la el un cuțit cu o lamă de 43 de centimetri.

ADVERTISEMENT
Tags: