Sport

Eliminată în primul tur la Australian Open, Sorana Cîrstea s-a ales și cu o amendă de 10.000 de dolari

Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul inaugural la Australian Open și a fost amendată cu 10.000 de dolari pentru că a refuzat interacțiunea cu presa.
18.01.2023 | 18:50
Eliminata in primul tur la Australian Open Sorana Cirstea sa ales si cu o amenda de 10000 de dolari
Sorana Cîrstea a fost amendată cu 10.000 de dolari pentru că a contramandat interviurile cu reprezentanții media după eliminarea de la Australian Open. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a început în forță meciul cu Yulia Putintseva din primul tur al turneului Australian Open. Pauza cauzată de ploaie a scos-o însă din mână, iar românca a pierdut în cele din urmă partida în trei seturi. Înfrângerea nu a fost însă singura veste rea pentru jucătoarea noastră.

Sorana Cîrstea a fost amendată pentru că a refuzat interacțiunea cu presa

După 6-2 în primul set și 2-1 în cel secund, Sorana Cîrstea controla jocul cu Putintseva. Însă cele două ore și jumătate de întrerupere ale meciului și-au pus amprenta.

ADVERTISEMENT

Românca a avut două mingi de 3-1, dar nu a izbutit să se desprindă. Iar sportiva din Kazakhstan, care a izbutit să tranșeze în favoarea sa punctele în momente decisive s-a impus în următoarele două seturi, câștigând și meciul.

O înfrangere care, așa cum ați aflat deja, face ca Sorana să iasă din Top 50 pentru prima dată după aproape trei ani. Ultima dată când se întâmpla acest lucru era în februarie 2020, când ocupa locul 69.

ADVERTISEMENT

Dezamăgită după acest eșec, ”Sori” a decis, imediat ce a ajuns la vestiare, să contramandeze toate interviurile solicitate de mass-media. Ceea ce reprezintă o încălcare a codului de conduită.

Iar sancțiunea este cu o amendă de 10.000 de dolari. Ceea ce înseamnă că sportiva din Târgoviște va pleca din Australia cu suma de 63.724 dolari.

ADVERTISEMENT

”Fiecare gestionează înfrângerile mai bine sau mai rău, depinde de zi. Suntem oameni, nu roboți”

O amendă similară, pentru același motiv, a primit, la ultima ediție a US Open, și Simona Halep. Prilej cu care Sorana Cîrstea preciza că înțelege decizia fostului număr unu mondial, și mărturisea că și ea a procedat, în unele ocazii, la fel.

”Mi s-a întâmplat și mie, deci pot să o înțeleg pe Simona. Am fost și eu în situația ei, mai ales când pierzi un meci la care nu te așteptai, și ești extrem de dezamăgită.

ADVERTISEMENT

Este greu din afară să înțelegi câtă muncă se depune și cât te doare în momentul în care nu iese. O înțeleg pe Simona, pentru că și eu am fost în locul ei, am făcut același lucru de multe ori.

În același timp, normal, înțeleg și partea jurnaliștilor care sunt aici și trebuie să își facă jobul. Cred că este uman, nu trebuie să judecăm pe nimeni.

Fiecare gestionează înfrângerile mai bine sau mai rău, depinde de zi. Suntem oameni, nu roboți”, spunea, la acel moment, Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT