Sport

Sorana Cîrstea se prăbușește în clasamentul WTA! Eliminarea din primul tur la Australian Open o scoate din Top 50

Sorana Cîrstea a cedat, 6-2, 4-6, 3-6, în primul tur la Australian Open, iar eliminarea prematură îi aduce o cădere abruptă în ierarhia WTA.
17.01.2023 | 19:41
Sorana Cirstea se prabuseste in clasamentul WTA Eliminarea din primul tur la Australian Open o scoate din Top 50
Sorana Cîrstea iese din Top 50 WTA după înfrângerea din primul tur de la Australian Open. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, Sorana Cîrstea este a treia sportivă din România eliminată încă din primul tur al probei de simplu la Australian Open. În competiție au mai rămas doar Irina Begu și Patricia Țig, care vor juca în primele ore ale zilei de miercuri.

15 poziții a pierdut deja Sorana Cîrstea, care este pe locul 57 în ierarhia live WTA

Sorana Cîrstea a început bine partida cu Yulia Putintseva din Kazakhstan. S-a impus în primul set, 6-2, într-o jumătate de ceas, și conducea cu 2-1 în cel secund.

ADVERTISEMENT

Din pricina ploii însă, partida a fost întreruptă timp de două ore și jumătate. Și, așa cum ați aflat deja, pauza i-a prins bine adversarei. Care a revenit mai montată și și-a adjudecat setul secund, cu 6-4, după 47 de minute. Pentru ca apoi să se impună și-n decisiv, 6-3.

În urma acestui eșec, Sori a pierdut 230 de puncte, astfel că în momentul de față acumulează 906. Total cu care a ajuns acum, în ierarhia live a WTA, pe poziția 57. Cu 15 mai jos față de cea pe care se afla la începutul turneului.

ADVERTISEMENT

Iar lucrurile pot să fie chiar mai dure. Totul depinde de rezultatele obținute de unele sportive aflate momentan în spatele său, dar la o diferență mică de puncte.

Donna Vekic, Lucia Bronzetti, Marta Kostyuk, Danka Kovinic, Tatjana Maria sau Emma Răducanu au șanse să o depășească pe sportiva noastră.

ADVERTISEMENT

Ceea ce înseamnă că în cel mai pesimist scenariu. Sorana Cîrstea ar putea ieși din top 60 începând cu data de 30 ianuarie, atunci când se va actualiza clasamentul.

De precizat că ultima dată când românca a fost în afara primelor 60 de jucătoare ale lumii se întâmpla în februarie 2020, atunci când ocupa locul 69.

ADVERTISEMENT

Altfel, trebuie spus că jucătoarea din Târgoviște are o sarcină dificilă și-n următoarea perioadă. Pentru că are de apărat punctele obținute în prima parte a sezonului trecut. Atunci a ajuns în semifinale la Lyon și Istanbul și până în turul 4 la Indian Wells.

ADVERTISEMENT