News

Elon Musk a dat lovitura! Averea i-a explodat pe timp de pandemie. E al treilea cel mai bogat om din lume

01.09.2020 | 08:07
Elon Musk a dat lovitura Averea ia explodat pe timp de pandemie E al treilea cel mai bogat om din lume
ADVERTISEMENT

Averea lui Elon Musk, unul dintre cei mai importanți miliardari ai planetei, a crescut impresionat în ultima perioadă, iar fondatorul companiei auto Tesla a devenit al treilea cel mai bogat om din lume.

În cursul zilei de luni, 31 august, Musk a trecut de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg la capitolul miliarde de dolari, după ce acțiunile companiei sale au continuat să crească spectaculos la bursă.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând cu ora 14:22, averea lui Musk valora 111,9 miliarde de dolari, comparativ cu 111,2 miliarde de dolari cât avea Zuckerberg, conform indicelui Bloomberg Billionaires Index, care este actualizat la sfârșitul fiecărei zile de piață.

Elon Musk a devenit al treilea cel mai bogat om din lume

Pandemia de coronavirus și criza economică implicită apărută la nivel mondial nu-i afectează pe marii miliardari ai globului, ba dimpotrivă, face ca averea lor să explodeze.

ADVERTISEMENT

În startul acestei săptămâni, Elon Musk a devenit a treia cea mai bogată persoană din lume, cel putin pentru moment, scrie Bloomberg. Acesta l-a depășit pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg la avere, pentru că acțiunile Tesla și-au continuat creșterea la bursă.

Numai în 2020, un an complicat pentru marile economii ale lumii, averea lui Musk a crescut cu 76,1 miliarde de dolari, acțiunile Tesla crescând cu peste 475%.

ADVERTISEMENT

Valoarea de piață a Tesla: peste 450 de miliarde de dolari

Valoarea de piață a companiei lui Musk, Tesla, a ajuns în aceste moment la totalul incredibil de 454 miliarde de dolari, și o depășește acum pe cea a gigantului Walmart, cea mai mare companie din SUA din punct de vedere al încasărilor din ultimii ani.

În acest moment, Musk, după ce l-a depășit pe CEO-ul Facebook la avere, Mark Zuckerberg, se află în spatele fondatorului Microsoft Bill Gates, preşedintelui gigantului LVMH Bernard Arnault şi şefului Amazon Jeff Bezos.

ADVERTISEMENT

Momentan, titlul de lider în clasamentul celor mai bogați oameni de pe planetă pare să rămână pentru o vreme în dreptul lui Jeff Bezos, a cărui avere netă a crescut cu câteva zeci de miliarde de dolari, ajungând astfel la peste 200 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT