News

Elon Musk, detronat din topul miliardarilor lumii. Cine este în prezent cel mai bogat om din lume

Elon Musk primește o lovitură puternică după achiziția Twitter. CEO-ul Tesla nu mai este cel mai bogat om din lume, conform celor mai recente date.
14.12.2022 | 08:04
Elon Musk detronat din topul miliardarilor lumii Cine este in prezent cel mai bogat om din lume
Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Elon Musk a fost detronat în topul miliardarilor lumii, după ce acțiunile Tesla au scăzut din nou la începutul acestei săptămâni.

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume

Cele mai recente date publicate de Forbes arată că în prezent, cel mai bogat om din lume este președintele și CEO-ul grupului LVMH din sectorul produselor de lux, Bernard Arnault.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu banii lui Elon Musk? În ultima perioadă, acțiunile Tesla au înregistrat fluctuații majore. În total, în 2022, valoarea acestora a scăzut cu peste jumătate.

Declinul a început după achiziția Twitter de către Elon Musk, care a plătit nu mai puțin de 44 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cursul zilei de luni, acțiunile Tesla au scăzut din nou, cu 6,3%, iar marți cu peste 2%. În prezent, acestea se situează la cel mai redus nivel din luna noiembrie 2020, arată CNBC.

Pentru că averea lui Elon Musk este strâns legată de acțiunile Tesla, este evident motivul pentru care acesta a ajuns să fie declasat în topul miliardarilor lumii.

ADVERTISEMENT

Dacă în primă fază, averea miliardarului a crescut odată cu vânzarea de automobile electrice, iată că nimeni nu avea să știe ce declin va urma.

Cine este Bernard Arnault, cel mai bogat om din lume

Cine este însă Bernard Arnault, cel care l-a detronat pe Elon Musk în topul miliardarilor lumii?

Omul de afaceri deține mai bine de 60% din acţiunile cu drept de vot ale LVMH, arată documentele Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

ADVERTISEMENT

De asemenea, averea lui Bernard Arnault este estimată undeva la 186,2 miliarde de dolari, arată Forbes.

De cealaltă parte, Elon Musk mai deține în prezent doar 14,11% din acţiunile publice ale Tesla, cu o valoare de piaţă de 530 de miliarde de dolari.

Miliardarul mai deține însă și peste 40% din acţiunile SpaceX. Toate acestea au însumat în iunie 2022 un total de 125 de miliarde de dolari, arăta Forbes, o diferență destul de mare dacă stăm să ne uităm la averea lui Arnault.

Menționăm faptul că datele au fost actualizate de indicele Bloomberg al miliardarilor, care foloseşte metodologii uşor diferite.

Astfel, în cursul serii de marți, sursa citată arăta clar faptul că Elon Musk a fost detronat în topul miliardarilor, de către Arnault.

ADVERTISEMENT
Tags: