Life

Elon Musk pregăteşte lovitura pentru Meta. Serviciul cu care vrea să întreacă Whatsapp

Elon Musk ar putea da marea lovitură companiei Meta. Miliardarul are șanse mari să întreacă inclusiv celebra aplicație Whatsapp odată cu noile sale planuri.
22.11.2022 | 17:26
Elon Musk pregateste lovitura pentru Meta Serviciul cu care vrea sa intreaca Whatsapp
Elon Musk a vorbit despre planurile pe care le are pentru Twitter. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Elon Musk are planuri mari pentru Twitter. De când a devenit director executiv, miliardarul și-a concentrat întreaga atenție pe platforma de socializare.

Utilizatorii Twitter vor putea să efectueze apeluri video și vocale

Deși a fost aspru criticat pentru concedierile în masă, dar și pentru deciziile luate în interiorul Twitter, s-ar părea că planul lui Elon Musk ar urma să întreacă orice fel de așteptare.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei întâlniri cu personalul de la sediul central al Twitter din San Francisco, luni, Elon Musk a prezentat mai multe caracteristici pe care dorește să le introducă în viitor în Twitter, potrivit The Verge.

Printre acestea se numără criptarea de la un capăt la altul a mesajelor directe (DM), o funcție care se află deja pe aplicațiile de chat WhatsApp și Signal, precum și apeluri vocale și video.

ADVERTISEMENT

Criptarea end-to-end face ca doar cei doi participanți la un chat să poată să citească mesajele, și nimeni altcineva, nici măcar compania care deține serviciul.

Mai mult, codul din aplicația Twitter sugerează că Twitter lucrează deja la mesaje criptate. O înregistrare a prezentării lui Musk în fața personalului a fost obținută și parțial transcrisă de The Verge.

ADVERTISEMENT

Elon Musk vrea confidențialitate pe Twitter

Potrivit sursei citate, viziunea lui Musk pentru Twitter a fost expusă într-o selecție de slide-uri de prezentare intitulată “Twitter 2.0”, spunea personalul.

Mai exact, fondatorul Tesla a spus că vrea să facă imposibil ca hackerii să obțină acces la mesajele private ale unei persoane de pe Twitter, chiar și în cele mai extreme circumstanțe.

ADVERTISEMENT

”Ar trebui să se întâmple ca eu să nu mă pot uita la DM-urile cuiva dacă cineva mi-a pus un pistol la tâmplă”, a spus el.

”Vrem să le permitem utilizatorilor să poată comunica fără a fi îngrijorați de intimitatea lor, fără a fi îngrijorați că DM-urile lor ar putea ajunge pe internet, sau să se gândească că poate cineva de la Twitter le-ar putea spiona DM-urile”, a mai completat Musk.

Twitter ar putea să întreacă Whatsapp?

Menționăm că Twitter a început să lucreze la criptarea pentru mesaje private încă din 2018 și chiar a ajuns până la un prototip, dar funcția nu a fost implementată niciodată.

Acum, Elon Musk, care a preluat conducerea Twitter în urma achiziției sale de 44 de miliarde de dolari, vrea să facă din implementarea criptării o prioritate.

Musk ar fi lăudat în timpul ședinței de luni Signal, o aplicație similară cu WhatsApp care permite mesaje și apeluri video criptate, individuale sau de grup, potrivit Daily Mail.

În cazul în are acest lucru va deveni realitate, este posibil ca Twitter să întreacă inclusiv Whatsapp.

ADVERTISEMENT
Tags: