Sport

Elveția U21 – România U21 2-2, în preliminariile Euro 2025. Naționala lui Pancu ratează la mustață primul loc. Cum arată clasamentul

Deși a condus până aproape de minutul 90, România U21 a scăpat toate cele trei puncte în Elveția și nu a făcut decât un 2-2, care o meține pe locul 2, la un punct de lider.
21.11.2023 | 21:17
Elvetia U21  Romania U21 22 in preliminariile Euro 2025 Nationala lui Pancu rateaza la mustata primul loc Cum arata clasamentul
Louis Munteanu e unul dintre oamenii de bază ai naționalei lui Daniel Pancu. foto Sport Pictures
ADVERTISEMENT
21-11-2023
20:01

Clasamentul Grupei E

Rezultatele înregistrate în Grupa E în preliminariile lui Euro U21 2025:

  • Elveția U21 – România U21 2-2
  • Finlanda U21 – Armenia U21 6-0
  • Muntenegru – Albania 0-0

Clasament Grupa E

21-11-2023
16:39

Elveția U21 - România U21 2-2 (Sanches 23, Dos Santos 87 / R. Ilie 11, Grameni 32)

Vezi aici cele mai importante faze

FINAL – Elveția U21 – România U21 s-a terminat 2-2. România a ratat la mustață victoria și locul 1 în Grupa E. După acest rezultat, selecționata lui Pancu e pe 2, cu 10 puncte, unul mai puțin decât liderul din „Țara Cantoanelor”.

Min. 87 – GOOOL Elveția U21!!! Gazdele egaează prin Dos Santos, deși în prealabil fusese un fault în atac la Ignat. Arbitrul a decis însă ca jocul să continue.

Min. 65 – Andrei Borza sprintează către balon și trage elegant, dar peste poartă. Ocazii bune pentru micii tricolori.

Min. 59 – Surdez șutează de la mare distanță, însă balonul trece peste poarta lui Sava. România răsfulă ușurată.

Min. 32 – GOOOL România U21!!! Contraatac în mare viteză al ”tricolorilor”, Vulturar centrează din partea stângă, Louis Munteanu sare peste minge, iar Grameni, după ce întoarce spectaculos un adversar, înscrie cu un șut plasat de la 14 metri.

Min. 23 – GOOOL Elveția U21!!! Matei Ilie comite o eroare uriașă pasându-i direct lui Villiger în marginea careului de 16 metri. Atacantul elvețian șutează, Sava reușește să respingă, dar Sanchez pe fază împinge mingea în poartă.

Min. 11 – GOOOL România U21!!! Rareș Ilie deschide scorul după o combinație cu Louis Munteanu. Șutul de la 16 metri al fostului jucător de la Rapid a fost deviat de un fundaș și l-a păcălit pe portarul Loretz.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Elveția U21 – România U21.

  • Elveția U21: Loretz – Stergiou, Amenda, Bichsel, Athekame – Sanches, Omeragic, Surdez – Rieder – Fink, Villiger. Rezerve: Keller – Avdullahu, Dos Santos, Hajdari, Krasniqi, Muci, Ottiger, Schwegler, Wallner. Selecționer: Sasha Stauch.
  • România U21: R. Sava – Pantea, Ignat, M. Ilie, Borza – Vulturar, Akdag, Grameni – Corbu, L. Munteanu, R. Ilie. Rezerve: Hindrich – Amzăr, Blănuță, Danciu, Mazilu, C. Mihai, Musi, D. Radu, Tudose. Selecționer: Daniel Pancu.

Meciul Elveția U21 – România U21 are loc marți, 21 noiembrie, cu începere de la ora 19:30, în cadrul etapei a 5-a din grupa E a preliminariilor EURO 2025. Și aici cele nouă naționale de tineret ocupă primele două locuri, dar spre deosebire de echipa de seniori cei din Țara Cantoanelor sunt pe primul loc, 10 puncte, trei victorii și un egal, urmați de „tricolori”, 9 puncte, trei succese și neașteptatul eșec din Albania, din primul meci.

Unde se joacă meciul Elveția U21 – România U21, în preliminariile Euro 2025

Confruntarea Elveția U21 – România U21 se desfășoară marți, 21 noiembrie, de la ora 19:30, pe stadionul Le Maladiere din orașul Neuchatel (Xamax este o echipă de tradiție aflată acum în declin, în a doua divizie). Este un stadion ridicat pe marginea lacului care poartă numele localității Neuchatel.

ADVERTISEMENT

Are 11.997 de locuri și vor fi probleme pentru oamenii lui Daniel Pancu, pentru că, deși e de ultimă generație, gazonul este unul sintetic. A fost inaugurat în 2017, înlocuind vechea arenă din 1924. Denumirea stadionului e cu totul aparte, pentru că provine nici mai mult nici mai puțin de la denumirea cartierului care în perioada Evului Mediu servea drept zona unde se construiseră așezămintele medicale pentru bolnavi, dar prin malades, adică bolnavi ,referirea era strict la leproși și leprozeriile lor.

Cine transmite la TV partida Elveția U21 – România U21

Partida Elveția U21 – România U21 se joacă marți, 21 noiembrie, de la ora 19:30, pe pe stadionul Le Maladiere din orașul Neuchatel , în etapa a 5-a a grupei E a preliminariilor EURO 2025. Ea va fi transmisă în direct și în exclusivitate de postul PRO Arena. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Marți, 21 noiembrie, la Neuchatel va fi o vreme total potrivnică fotbalului. Toată ziua va fi un cer înnorat și ploaia va cădea în reprize de mai multe ori, din păcate existând mari șanse să se întâmple chiar în timpul partidei. Maxima zilei va ajunge doar până la 8 grade la ora prânzului, în jur de 5 grade la ora partidei. Arbitrul este cehul Dominik Stary, 30 de ani, cu o experiență foarte redusă la nivel internațional.

Ce absențe sunt în întâlnirea Elveția U21 – România U21

Daniel Pancu are o singură problemă pentru partida de la Neuchatel. A rămas după meciul cu Albania fără jucătorul FCSB-ului Octavian Popescu, accidentat și plecat deja de la lot pentru a intra sub supravegherea medicilor de la echipa de club. Cu toate acestea, „Pancone” nu a considerat necesar să aducă alt jucător în loc.

ADVERTISEMENT

Selecționerul a fost foarte mulțumit de evoluția echipei în partida cu Albania și consideră că dacă echipa va repeta acel ritm ridicat și va izbuti să aibă o posesie bună a balonului, România va avea șanse reale de pleca neînvinsă. Pancu acceptă ideea că practic acesta este meciul dintre cele mai bune echipe din grupă dar vrea cel puțin un egal.

Cote la pariuri la jocul Elveția U21 – România U21

Nici la tineret nu i-am convins pe cei de la casele de pariuri să ne vadă favoriți. Cantonarii au cotă de 1,80 la victorie iar ai noștri au primit 3,80 să dea lovitura și să treacă pe primul loc în grupă. Pentru șansă dublă X2 cota este de 1,85 iar pentru gol marcat de tricolorii mici avem cota de 1,65.

ADVERTISEMENT

Doar două precedente există între cele două reprezentative de tineret, ambele jucându-se în 2017. La ei acasă România a detonat bomba, victorie cu 2-0 iar la București avea să fie doar egal, 1-1. Echipa lui Daniel Pancu are destule argumente pentru a pleca măcar cu un punct din meciul de la Neuchatel.

ADVERTISEMENT