Sport

Emanuel Gyenes a terminat pe primul loc etapa din Raliul Dakar! Românul a câștigat la categoria „malle moto”

17.01.2020 | 19:34
Emanuel Gyenes a terminat pe primul loc etapa din Raliul Dakar Romanul a castigat la categoria malle moto
ADVERTISEMENT

Emanuel Gyenes a terminat pe primul loc în Raliul de la Dakar, la categoria „malle moto”. Este cel mai important premiu câștigat de român de când concurează la Dakar.

Emanuel Gyenes a terminat pe primul loc etapa din Raliul Dakar

Emanuel Gyenes a terminat pe primul loc la Raliul de la Dakar, la categoria „malle moto”, cea mai grea categorie, la care piloții nu beneficiază de asistență tehnică. La nivel general, Emanuel a terminat pe locul 29 și a terminat pe locul 6 la categoria „marathon”.

ADVERTISEMENT

La începutul competiției, Emanuel Gyenes a precizat că își dorește să intre în top 30 la nivel general.

Actuala ediție a „Raliului Dakar” se ține în premieră în Arabia Saudită și a debutat pe 4 ianuarie, cu startul festiv din Jeddah. Au fost programate 12 etape, iar câștigătorii au fost desemnați în Qiddiyah (17 ianuarie), după ce au parcurs în total 7.856 de kilometri.

ADVERTISEMENT
  • 44 este numărul de concurs al lui Emanuel Gyenes

Tragedie în etapa șapte a Raliului de la Dakar

Paulo Goncalves, un pilot portughez

, a suferit un accident mortan în etapa șapte a Raliului Dakar din 2020. Paulo Goncalves a căzut la kilometrul 276 al cursei și a făcut stop cardio-respirator, fără să mai poată fi salvat.

Potrivit organizatorilor, sportivul a fost găsit în stare de inconştienţă de echipa medicală ajunsă la locul accidentului. După o încercare de resuscitare, el a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Layla, unde medicii nu au mai putut face nimic, în afară de a constata decesul.

ADVERTISEMENT

Portughezul avea doar 40 de ani și se afla la a 13-a participare la Raliul Dakar, iar cea mai bună performanță pe care a avut-o, a fost în anul 2015, când a obținut locul doi.

  • 46 era locul în clasamnetul general pe care Paulo Goncalves îl ocupa după șase etape
  • 40 de ani împlinise Paulo Goncalves pe 5 februarie 
ADVERTISEMENT