Sport

Emma Răducanu, războinică înainte de Australian Open: „Sunt o jucătoare mai bună acum”

Emma Răducanu este pregătită de Australian Open. După mai multe intervenții chirurgicale, fosta câștigătoare US Open s-a recuperat complet și este aptă de joc.
30.12.2023 | 21:58
Emma Raducanu razboinica inainte de Australian Open Sunt o jucatoare mai buna acum
Emma Raducanu este apta de joc inainte de Australian Open
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, tânăra jucătoare de tenis cu origini românești, a luat o decizie curajoasă în luna mai, optând pentru intervenții chirurgicale la ambele mâini și la glezna stângă pentru a depăși problemele medicale care îi afectau performanțele în tenisul de elită.

Emma Răducanu, aptă fizic pentru Australian Open

“Din punct de vedere fizic, dar și al pregătirii în tenis sunt foarte bine. În ultimele săptămâni chiar simt că lovesc mingea foarte bine. Cred că sunt o jucătoare mai bună decât eram înainte de această pauză.
 
Cred că toți oamenii din jur, inclusiv cei de la LTA au putut observa că mă antrenez și joc mai bine. Fizic, pot să ridic greutăți, greutăți pe care nu puteam înainte. Am încredere în corpul meu, iar asta e bine.

ADVERTISEMENT

Acum trebuie să transpun aceste lucruri într-un meci, ceea ce evident e diferit față de un antrenament. Nu pot copia unele lucruri. În mai multe seturi lucrurile nu se mai simt la fel. Știu că toate vor veni odată cu timpul, nivelul de joc este încă acolo și pot să spun că simt îmbunătățiri”, a declarat Emma pentru Sky Sports.

Cu puțin timp înainte de Australian Open 2024, Răducanu transmite un mesaj puternic, asigurând că va reveni pe teren mai puternică decât oricând. La 21 de ani, Emma Răducanu, aflată acum pe locul 299 în clasamentul WTA, a fost nevoită să renunțe la wild card-ul pentru Australian Open, alegând să parcurgă o cale similară celei din 2021, când a triumfat la US Open venind din calificări.

ADVERTISEMENT

Răducanu ocupă locul 299 în clasamentul WTA

Cu un titlu de Grand Slam deja în palmares, cucerit la US Open, britanica se pregătește intens pentru revenirea în circuit, participând la turneul de la Auckland din Noua Zeelandă la începutul anului viitor.

După intervențiile chirurgicale suferite la ambele încheieturi și la o gleznă în luna mai, Răducanu a depus eforturi remarcabile pentru a-și recăpăta forma fizică. Cu turneul de calificare al Australian Open programat să înceapă pe 8 ianuarie la Melbourne Park, tânăra jucătoare britanică se concentrează asupra pregătirilor pentru a reveni în circuit în forță.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu recent, Emma Răducanu a dezvăluit că se simte mult mai puternică decât înainte și abia așteaptă să intre pe teren pentru primul său meci. Cu Australian Open 2024 aproape de start, fanii tenisului sunt cu sufletul la gură, așteptând să vadă cum se va descurca tânăra jucătoare în această competiție de Grand Slam.

Mesajul războinic al lui Răducanu și dorința sa de a reveni la nivel înalt în tenisul mondial adaugă un element captivant înaintea primului mare eveniment al anului viitor. În cazul unui parcurs bun la Australian Open, Emma Răducanu poate intra rapid în top 200 WTA.

ADVERTISEMENT