Sport

Emmanuel Petit, dezamăgit de foștii colegi din echipa campioană mondială a Franței: ”Succesul transformă oameni”!

Emmanuel Petit, fost câștigător de Cupă Mondială, s-a declarat dezamăgit de atitudinea unora dintre foștii lui colegi, alături de care a ridicat prestigiosul trofeu.
29.04.2024 | 06:20
Emmanuel Petit dezamagit de fostii colegi din echipa campioana mondiala a Frantei Succesul transforma oameni
Emmanuel Petit, dezamăgit de colegii din legendara Franța 1998 / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Emmanuel Petit, un jucător cu o carieră impresionantă, a pus tunurile pe anumiți foști coechipieri. Francezul n-a ezitat să dea nume cu privire la foști colegi pe care succesul i-a schimbat de-a lungul timpului. Franța se pregătește intens de EURO 2024, dar și de Jocurile Olimpice, unde până și Emmanuel Macron joacă în timpul liber.

Franța 1998, o echipă legendară

Franța a devenit campioană mondială în anul 1998, chiar în propria țară, după o finală cu Brazilia. „Cocoșii Galici“ au învins sud-americanii cu 3-0, într-o manieră covârșitoare, iar pe teren se aflau nume legendare.

ADVERTISEMENT

Printre cei care au fost pe teren se numără Fabian Barthez, Lilian Thuram, Marcel Desailly, Zinedine Zidane, Didier Deschamps sau Bixente Lizarazu. Pe teren a mai intrat și Patrick Vieira, fostul coleg al lui Petit la Arsenal.

”Noi, foștii câștigători ai Cupei Mondiale (n.r. din 1998) am făcut cu toții o înțelegere după victorie: să ne întâlnim de două ori pe an la o cină. Organizăm în fiecare sezon și evenimente, dar în ultimii ani câțiva jucători nu au mai venit. Cred că sunt prea ocupați să vină, dar nu mai vin. [..]

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă este o problemă care are legătură cu ego-ul jucătorilo, sau sunt problemele între ei sau au problemele personale, dar nu vreau să știu. În sport, în fotbal, chiar în viața normală, realizezi cine ești pentru alții când pierzi jocuri, când treci prin perioade dificile în viața personală. Atunci îți dai seama cine este alături de tine.

Cred că perioada cea mai dificilă pentru o echipă vine după ce cunoaște succesul, pentru că eu cred că succesul schimbă oamenii, schimbă ființa umană. Succesul încearcă să te facă să fii mai egoist uneori și încercă să te facă să uiți ce înseamnă să câștigi jocuri și trofee ca echipă, uniți. Cred că succesul transformă oamenii“, a spus Emmanuel Petit, conform talkSPORT.

ADVERTISEMENT

Petit, dezamăgit de foștii „tunari“ Henry și Vieira

Emmanuel Petit a nominalizat și o serie de jucători care l-au dezamăgit prin atitudinea lor, printre care foști colegi la Arsenal. Cei nominalizați au fost Thierry Henry și Patrick Vieira, dar și actualul selectioner al Franței, Didier Deschamps. In vara, Didier Deschamps, Mbappe & Co. se vor lupta pentru un nou trofeu, UEFA EURO 2024.

„Nu îl mai vedem pe Thierry (n.r. Henry), nu îl mai vedem pe Patrick (n.r. Vieira), nu l-am văzut pe (n.r. Stephane) Guivarsh. Ultima dată când ne-am întâlnit a fost în decembrie, anumiți jucători, la cină.

ADVERTISEMENT

(n.r. De ce nu a venit Thierry?) Nu am nicio idee. (n.r. Vorbești cu el?) Nu prea… (n.r. Dar Didier Deschamps? El este actualul manager al naționalei Franței) Didier, la fel, nu a venit în ultimii ani.

(n.r. Te simți puțin dezamăgit de jucătorii precum Thierry?) Nu, nu, pentru că ei iau acele decizii cu un motiv întemeiat, și cum spuneam mai devreme, trebuie să accepți asta, chiar dacă nu o înțelegi”, a spus Emmanuel Petit, conform talkSPORT.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Povestea omului din spatele cortinelor iUmor. Andreas Petrescu, în afara show-ului de televiziune
Povestea omului din spatele cortinelor iUmor. Andreas Petrescu, în afara show-ului de televiziune
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor