Simona Halep

Emoții mari pentru Simona Halep înaintea debutului sezonului pe zgură: ”De la zi la zi apar probleme, m-am speriat puțin”

14.04.2021 | 12:23
Emotii mari pentru Simona Halep inaintea debutului sezonului pe zgura De la zi la zi apar probleme mam speriat putin
ADVERTISEMENT

Problemele medicale ale Simonei Halep sunt departe de a se fi încheiat. Numărul 3 mondial a mărturisit că se simte mai bine, și-a reluat antrenamentele, dar că este îngrijorată de desele accidentări.

Halep a acuzat probleme de sănătate încă de la Australian Open, iar recent a fost obligată să abandoneze în turul trei al turneului Miami Open, din cauza durerilor la umăr.

ADVERTISEMENT

Sportiva a făcut o pauză și s-a relaxat în Turcia, înainte să revină la București, unde se antrenează sub supravegherea lui Darren Cahill, în vederea pregătirii sezonului pe zgură care va începe în curând.

Ce spune despre participarea la viitoarele turnee

După ce a anunțat că nu va juca în întâlnirea cu Italia din barajul de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup, Simona Halep ar trebui să participe în perioada următoare la turneul WTA 500 de la Stuttgart, însă prezența în Germania este condiționată de recuperarea fizică.

ADVERTISEMENT

”Nu pot să spun că sunt foarte pregătită pentru ce urmează, dar plăcerea de a juca pe zgură este foarte mare. Vreau să mă antrenez cât pot de bine. De la zi de zi apar probleme, m-am speriat puțin din cauza umărului. Acum mă simt mai bine. Luni a fost prima zi în care am jucat o oră, nu am forțat foarte mult”, a spus Simona Halep, la Telekom Sport.

Programul Simonei Halep mai prevede participarea la alte două evenimente importante din circuitul mondial. În perioada 29 aprilie – 8 mai românca intenționează să joace la Mutua Madrid Open, turneul patronat de Ion Țiric, iar în perioada 10-16 mai, Halep ar urma să joace la turneul de la Roma, unde este obligată să-și apere titlul din 2020 pentru a nu pierde puncte prețioase în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

De ce riscă să fie amendată de WTA

Simona Halep a intrat sub lupa oficialilor WTA și riscă să fie amendată din cauza numeroaselor retrageri de la turneele din circuitul mondial. Sportiva din România nu s-a prezentat în acest sezon la turneele de la Dubai și Doha, iar la Miami a fost nevoită să abandoneze din cauza problemelor medicale.

Racheta numărul 1 a României este optimistă, mai ales că pregătirea îi este supervizată de Darren Cahill, omul alături de care a cucerit cele mai importante trofee din carieră.

ADVERTISEMENT

”Mă bucur că Darren a venit aici. Sunt zile bune de antrenament, în care voi progresa. Sunt câteva luni de când nu am jucat pe zgură. În primul rând vreau să fiu sănătoasă și să fac meciuri bune. Dar am nevoie de jocuri oficiale”, a spus mai spus Simona Halep, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT