News

Enel, anunț pentru milioane de români. Ce va apărea pe facturile din luna februarie

Enel, veste majoră pentru toți utilizatorii. Schimbarea de pe facturile companiei care se va face simțită chiar de luna aceasta.
03.02.2023 | 19:00
Enel anunt pentru milioane de romani Ce va aparea pe facturile din luna februarie
Enel, veste majoră pentru toți utilizatorii. Schimbarea de pe facturile companiei care se va face simțită chiar de luna aceasta. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Enel, anunț pentru milioane de români. Ce va apărea pe facturile din luna februarie, după cum a transmis în urmă cu puțin timp reprezentantul companiei, Ioana Krekan, Manager Activare și Facturare.

Enel, veste majoră pentru toți utilizatorii. Schimbarea de pe facturile companiei care se va face simțită chiar de luna aceasta

Enel a emis la începutul lunii ianuarie facturi numai pentru prima jumătate din decembrie 2022. Ioana Krehan a explicat că ultimele două săptămâni din ultima lună din anul anterior vor apărea pe factura din februarie.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată în contextul în care începând cu data de 16 decembrie 2022 au intrat în vigoare noi prevederi legislative legate de modul de calcul al plafonării prețurilor la energie electrică pentru toți românii.

Asta înseamnă că intervalul 1 – 15 decembrie 2022 este facturat pe baza OUG 27/2022. În plus, pentru a aplica în mod corect plafonarea, conform legii, în prezent trebuie să se implementeze cele mai noi prevederi în sistemul informatic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentantul Enel a mai făcut o precizare foarte importantă, și anume plafonarea se va aplica pe fiecare lună în parte. Asta înseamnă că nu se cumulează consumurile, pe decembrie efectuându-se regularizarea.

Totodată, pe decembrie 2022 se va aplica plafonarea corespunzătoare, ținând cont de ambele măsuri legislative care au fost în vigoare pe parcursul acestei luni.

ADVERTISEMENT

Care sunt prețurile la energie electrică

„Clienții care consumă între 0 și 100 kW/ lună vor plăti pe kW 0,68 lei, în timp ce clienții care consumă între 100 și 300 kW / lună vor plăti 0,80 lei pe kW/ oră pentru primii 255 kW, iar ce depășește 1,33 lei sau prețul din contract. 

Ultima categorie, clienții care consumă peste 300 kW / lună, în cazul acestora prețul pe care îl vor plăti este de 1,3 lei sau prețul din contract dacă acesta îi avantajează mai mult”, a spus Ioana Krehan pentru dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

În cazul facturilor la gaze naturale, reprezentantul Enel a subliniat că nu există modificări. Cu toate acestea clienții casnici vor plăti suma de 0,33 lei / kWh.

ADVERTISEMENT