Sport

Englezii și-au stabilit grupa horror pe care vor să o evite. Cum arată varianta optimistă

Anglia își face calculele înaintea aflării adversarelor din grupa pentru Euro 2024. Elevii lui Southgate se află în prima urnă valorică, însă pot da peste adversari dificili.
02.12.2023 | 18:16
Englezii siau stabilit grupa horror pe care vor sa o evite Cum arata varianta optimista
Anglia isi face calculele pentru Euro 2024
ADVERTISEMENT

Înaintea tragerii la sorți pentru EURO 2024, au fost stabilite scenariile optime și cele mai puțin favorabile pentru echipa Angliei în faza grupelor. Echipa Angliei, antrenată de Gareth Southgate, se află printre capii de serie după o campanie de calificare excelentă.

Posibilele adversare pentru Anglia

Cu 20 de puncte, au dominat Grupa C, câștigând 6 meciuri și remizând în 2, fără să își cunoască înfrângerea. Formația lui Gareth Southgate are statut de cap de serie. Anglia se află în potul unu, evitând astfel echipele puternice precum Germania, Franța, Portugalia, Spania și Belgia.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, chiar dacă vor evita majoritatea favoritelor, pot ajunge într-un grup considerat un coșmar, deoarece capii de serie sunt determinați în funcție de performanțele din calificări. Italia, campioana en-titre pe care Anglia a învins-o acasă și în deplasare, se află în potul patru, sporind șansele unei grupe dificile alături de Danemarca și Olanda

Britanicii speră la o grupă lejeră pentru a își conserva energia pentru etapele viitoare ale competiției. O tragere de noroc pentru Anglia ar putea să îi aducă în grupă cu echipe precum Albania, Slovenia și Serbia, oferindu-le astfel un traseu aparent mai ușor în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, un scenariu mai puțin favorabil ar putea implica întâlnirea cu echipe precum Danemarca, Olanda și Italia, un grup considerat dificil și presărat cu provocări majore. Cu o astfel de grupă, Anglia riscă să nu ajungă în fazele următoare ale competiției.

Câștigătoarea Euro 2024 va primi un bonus de 8 milioane de euro de la UEFA

Perioada de desfășurare a turneului Euro 2024 va avea loc între 14 iunie și 14 iulie, cu finala programată la Stadionul Olimpic din Berlin. Având în vedere prestațiile lor anterioare și statutul de cap de serie, Anglia se numără printre favoriții pentru câștigarea competiției, cu o abordare ambițioasă în căutarea succesului mult dorit.

ADVERTISEMENT

În prima urnă valorică, Germania, Portugalia, Franța, Spania, Belgia și Anglia își așteaptă adversarele din urnele inferioare. Formațiile menționate sunt considerate favorite la câștigarea trofeului. Campioana Euro 2024 va primi 8 milioane de euro din partea UEFA.

Urna a doua aduce în prim plan o paletă variată de echipe cu potențialul de a oferi surprize și a reconfigura peisajul competițional. România, Turcia, Danemarca, Albania, Ungaria și Austria reprezintă o combinație intrigantă de echipe ce pot să își pună amprenta asupra turneului.

ADVERTISEMENT

În urna 3, Scoția, Slovacia, Olanda, Cehia, Croația și Slovenia vor anima terenul de joc cu dueluri pline de istorie și rivalități reînnoite. Olanda, una din superputerile mondiale, a terminat grupa de calificare pe locul secund, în spatele Franței.

ADVERTISEMENT