ADVERTISEMENT
News

Epidemia de febră galbenă face ravagii. O țară a raportat 172 de decese în noiembrie

Autor: Adrian Baciu | 04.12.2020 | 20:26
Epidemia de febră galbenă face ravagii. O țară a raportat 172 de decese în noiembrie

Pe lângă pandemia de COVID-19, o epidemie de febră galbenă produce sute de victime și de infectări într-un stat cu aproape 200 de milioane de locuitori din Africa.

ADVERTISEMENT

Depistată recent, în noiembrie, această maladie face ravagii în țara cu cea mai mare populația de pe continentul negru, Nigeria.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, vineri, că o epidemie de febră galbenă, depistată în noiembrie, a provocat deja moartea a 172 de persoane în statul din partea vestică a Africii.

ADVERTISEMENT

Epidemia de febră galbenă a ucis 172 de oameni într-o singură țară

Purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, a anunțat că Nigeria se confruntă în această perioadă cu mai multe focare de febră galbenă, iar totalul îmbolnăvirilor depășește totalul de 500.

”Începând de la data de 24 noiembrie, epidemia a fost detectată în cinci state din Nigeria – Delta, Enugu, Bauchi, Benue şi Ebonyi.

ADVERTISEMENT

În total, 530 de cazuri suspecte au fost înregistrate, dintre care 48 au fost confirmate prin analize de laborator. Toate aceste 530 de cazuri suspecte au condus la moartea a 172 de persoane”, a spus oficialul OMS, informează Agerpres.

Jasarevic a mai adăugat că autoritățile naționale și de stat nigeriene s-au concentrat asupra combaterii pandemiei Covid-19, limitând resursele umane necesare pentru desfășurarea investigațiilor și activităților de răspuns pentru focarele de febră galbenă.

ADVERTISEMENT

În ultimele luni, numărul persoanelor vaccinate împotriva febrei galbene s-a redus în multe zone din Africa, chiar dacă vaccinul este în proporţie de aproape 100% eficient şi relativ ieftin, notează sursa citată.

În acest context, experţii sanitari au avertizat că pandemia de coronavirus ar putea conduce la o extindere a unor afecţiuni din cauza întreruperii programelor de vaccinare.

ADVERTISEMENT

În luna octombrie, OMS a anunţat că Nigeria va relua începând din martie vaccinarea împotriva febrei galbene după ce au fost înăsprite măsurile de siguranţă din cauza COVID-19, adăugând că speră ca în curând să fie vaccinate 30 de milioane de persoane.

  • Febra galbenă este o boală virală transmisa prin înțepătură de țânțar
ADVERTISEMENT

Nigeria, peste 1.000 de morți din cauza COVID-19

De la startul crizei COVID-19, Nigeria, cel mai mare stat din Africa, a înregistrat peste 68.300 de cazuri de infectare și 1.179 de decese.

În comparație cu alte state, care raportează zilnic zeci și sute de mii de contaminări, în Nigeria pandemia e relativ ținută sub control, zilnic raportându-se în medie 300-400 de cazuri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!