Fotbal intern

Aşa ceva nu ştiai despre Eric: “L-au adus pe Ronaldinho în locul meu”

Brazilianul cu suflet de român, Eric De Oliveira, a scris în limba noastră o scrisoare adresată idolului său şi a povestit un episod neştiut.
25.03.2018 | 23:03
Asa ceva nu stiai despre Eric Lau adus pe Ronaldinho in locul meu
ADVERTISEMENT

Este vorba despre brazilianul Rivaldinho, legendarul jucător pe care campionul României cu Viitorul Constanţa încă nu a reuşit să-l întâlnească.

Redăm mai jos scrisoarea integrală a lui Eric, trimisă pentru eusunt12, în care s-au strecurat şi câteva greşeli care ilustrează originalitatea autorului care a ales să scrie în română:

ADVERTISEMENT

“Ronaldinho pentru mine inseamna toata Brazilia, inseamna toate visurile, din pacat nu am reusit niciodata macar sa il privesc, macar sa ating… dar o sa mor cu amintiri frumoase. O singura data am fost mai aproape decat in visul. N-am povestit la nimeni pana azi, cand idol meu face 38 ani.

M-am intors din Arabia pe 2015 la Pandurii, am facut contract de 6 luni si ma gandeam sa imi revin de la accidentare pe care am avut. Am primit o oferta din Brazilia de la Fluminense, echipa din orasul meu, Rio de Janeiro. Ei vorbeau cu impresarul meu, au placut foarte mult dvd pe care aveam si era dispus sa imi trimita un pre-contractul ca sa pot semna cu ei, dupa ce termina contract cu Pandurii. Ma gandeam sa plec direct in Brazilia, un VIS sa joc in divizia din tara mea, cu una dintre cel mai mare echipe din Brazilia!

ADVERTISEMENT

Zile treceau si eu nu intelegeam de ce ei nu trimiteau contractul ala, pentru ca dorinta lor de a juca la Fluminense era mare. Si nu mai aveam rabdare… in timp ce aspeptam contract, au venit japonezi impreuna cu impresarul meu la Targu Jiu si mie oferit un contract pe 1 an si jumatate la o echipa din Divizia A in Japonia. Cu gandul tot acasa si asteptand contract de Brazilia, nu am semnat pe momentul pentru Japonia. Cand dupa cateva ore, Fluminense anunta aducerea lui Ronaldinho! Mi-am dat seama repede ca nu aveam ce sa caut in Brazilia si am semnat cu japonezii lui Matsumoto Yamaga. 

Chiar daca nu am jucat cu Ronaldinho, nu l-am intalnit, nu l-am cunoscut… am fost aproape sa joc cu el sau in locul lui. Daca oamenii au comparat pe mine cu el, e o mare onoarea. El ramane zeu al fotbalului, iar eu fotbalist care viseaza intalnire cu zeu” a scris Eric.

ADVERTISEMENT
Tags: