Sport

Erling Haaland a dat statistica peste cap în Liga Campionilor! A luat în colimator recordul de goluri all-time al lui Cristiano Ronaldo

Cu dubla de la Sevilla, Erling Haaland a ajuns la 25 de goluri în numai 20 de jocuri disputate în Liga Campionilor, record all-time.
07.09.2022 | 01:06
Erling Haaland a dat statistica peste cap in Liga Campionilor A luat in colimator recordul de goluri alltime al lui Cristiano Ronaldo
Erling Haaland scrie istorie în Liga Campionilor. A marcat de 25 de ori în numai 20 de partide.
ADVERTISEMENT

Dacă au existat sceptici atunci când Erling Haaland a semnat pentru Manchester City, cu siguranță, între timp, și-au schimbat părerea. Norvegianul s-a dovedit letal în Premier League. Iar acum, la debutul său în Liga Campionilor pentru echipa lui Pep Guardiola, a izbutit o dublă în Sevilla – Manchester City 0-4. Și stabilește o performanță unică pentru istoria competiției.

Erling Haaland, jucătorul care a ajuns cel mai rapid la 25 de goluri în Liga Campionilor

În Premier League, Erling Haaland a marcat deja de 10 ori pentru Manchester City. Și a bifat deja două partide în care a izbutit câte un hat-trick.

ADVERTISEMENT

Fără îndoială, în aceste condiții, toată lumea aștepta debutul său în Liga Campionilor pentru formația condusă de Guardiola. Și norvegianul nu a dezamăgit.

A avut nevoie de numai 20 de minute pentru a-și pune numele pe lista marcatorilor. De Bruyne s-a demarcat pe aripa dreaptă, a centrat perfect, în spatele fundașilor adverși. Iar Haaland a finalizat, acrobatic.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland a marcat la debut pentru trei echipe diferite în Champions League

Devenea astfel al patrulea jucător din istoria competiției care marchează, la debut, pentru trei echipe diferite. În cazul său, Salzburg, Borussia Dortmund și Manchester City.

Anterior, o astfel de ispravă au mai izbutit și Fernando Morientes, Javier Saviola și Zlatan Ibrahimovic. Marcatori autentici. Ca și norvegianul.

ADVERTISEMENT

Nu s-a oprit însă aici. A făcut dubla. O specialitate pentru el, contra celor de la Sevilla. Pentru că este al treilea meci, din tot atâtea confruntări directe, în care marchează de două ori contra formației iberice.

Mai mult, Haaland a ajuns la 25 de goluri în Liga Campionilor. Performanță izbutită în doar 20 de jocuri. Remarcabil. Căci a stabilit un record de rapiditate pentru această bornă.

ADVERTISEMENT

Haaland, peste Benzema, Lewandowski, Messi şi Ronaldo

În condițiile în care, în același număr de jocuri, Karim Benzema reușea mai puțin de jumătate, 12. Iar Robert Lewandowski avea 11, Lionel Messi – 8. Ca să nu mai vorbim despre faptul că golgeterul all-time al Ligii Campionilor, Cristiano Ronaldo (141 de goluri în competiţie), încă nu izbutise vreo reușită la aceeaşi vârstă.

Iar pentru a pune punct statisticilor, să spunem că, în momentul de față, doar 31 de jucători au mai multe goluri în Liga Campionilor decât Erling Haaland. La pofta sa de gol însă, barierele par să reprezinte simple obstacole de depășit.

ADVERTISEMENT