Sport

Ce va găsi Florinel Coman în Qatar: ”Bani mulți, viață bună, plaje, vedete”

Florinel Coman e dorit la Al Duhail, în Qatar, într-o ligă în care un contract i-ar asigura bani mulți pentru tot restul vieții
26.04.2024 | 15:19
Ce va gasi Florinel Coman in Qatar Bani multi viata buna plaje vedete
Ce va găsi Florinel Coman în Qatar: ”Bani mulți, viață bună, plaje, vedete” // Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

E tot mai clar că Florinel Coman va pleca de la FCSB în vara aceasta. El a tot insistat în declarațiile publice că își dorește să schimbe campionatul și că titlul pe care roș-albaștrii sunt pe cale să îl cucerească reprezintă un final potrivit pentru aventura sa în clubul lui Gigi Becali.

Face bine Florinel Coman mergând în Qatar sau își distruge cariera?

Cel mai aproape de achiziționarea lui Coman este Al Duhail, un club din Qatar care-l are sub contract pe Philippe Coutinho, mijlocașul fost la Inter Milano, la Liverpool și la Barcelona. Contractul lui Florinel cu FCSB conține o clauză de reziliere în valoare de 5 milioane de euro. Oricare club care îi achită FCSB-ului banii aceștia capătă dreptul de a negocia direct cu jucătorul.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris recent despre detalii din tratativele FCSB-Al Duhail. E de așteptat ca mutarea să fie realizată după sfârșitul stagiunii din România. Ce îl așteaptă pe Florinel Coman în Qatar? Încă din momentul în care s-a aflat despre oferta arabilor a existat o dezbatere în care foști fotbaliști, jurnaliști au susținut ori că e o afacere bună pentru jucător, ori că e o alegere greșită care-l face să iasă din fotbalul serios.

Ovidiu Stângă, un fost internațional la modă în anii 90, lucrează în Qatar, el coordonează centrul de tineret de la Al Sadd. Este formația în care și-a încheiat Xavi cariera de jucător și și-a început-o pe aceea de antrenor, înainte s-o preia pe Barcelona. Din moment ce Stângă trăiește și muncește în Qatar, el cunoaște foarte bine țara, campionatul.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Stângă explică și îl avertizează pe Florinel Coman că în Qatar nu e chiar foarte ușor

Ar fi bun pentru Coman un transfer acolo? ”Depinde de ceea ce vrea băiatul. Raportul calitate/preț e în Qatar cel mai bun din lume! Mă refer la condițiile de viață și la efortul pe care trebuie să-l depui ca să primești condițiile acelea. Ai mâncare bună, ai plaje, ai acces la orice. Restricții sunt doar atâtea câte e bine să fie. Nu poți să te dai în spectacol, dar nu îți este interzis mai nimic”.

Ovidiu explică și despre nivelul fotbalistic: ”Foarte ușor nu este, fiindcă aici vin antrenori europeni care aplică același ciclu săptămânal de pregătire care este folosit în Vest. Dacă ar fi bun Coman la Al Duhail? La calitățile pe care le are Florinel, ar putea fi foarte bun! Ți-am spus, depinde de ceea ce își dorește. Dacă vine aici motivat va fi cu siguranță foarte bun. Echipa aceasta, Al Duhail, ar rezista în prima ligă din România. Ar fi capabilă s-o bată pe oricare din playoff, dar și să piardă cu oricare din playout”.

ADVERTISEMENT

Coutinho e la Al Duhail împrumutat de la Aston Villa. Randamentul lui din sezonul acesta nu a fost unul foarte bun. Brazilianul a jucat în 15 meciuri, în 12 ca titular, și a marcat numai 3 goluri. Coutinho, pe care Inter Milano l-a adus prima oară în Europa, a fost foarte bun doar la Liverpool, în perioada 2013-2018, cu 152 de meciuri și 41 de goluri în Premier League.

Bani mulți și din Qatar, și de la Gigi Becali pentru Florinel Coman

După transferarea la Barcelona a urmat un declin al său. Catalanii au plătit 160 de milioane de euro ca să-l cumpere din Anglia, apoi l-au împrumutat pe Bayern, după care l-au vândut definitiv la Aston Villa pentru doar 20 de milioane de euro. Nici măcar în Qatar nu mai face spectacol Coutinho.

ADVERTISEMENT

Pentru qatarezi rămâne o preocupare atragerea unor nume cât mai mari, cât mai faimoase, indiferent de situația la zi a acestor fotbaliști. Campionatul se cheamă tocmai Stars League. Scopul este să atragă vedete cu care să se laude și care să îi influențeze pe localnici, fie ei fotbaliști sau suporteri.

Ovidiu Stângă spune că nici localnicii nu sunt niște jucători foarte slabi: ”Ei au calități fizice foarte multe, ceea ce îi face greu de depășit în dueluri. Dacă nu ești foarte bun, motivat și bine pregătit, nu poți să câștigi duelurile cu adversarii qatarezi. Problema localnicilor este că își pierd concentrarea pe parcursul meciurilor, își pierd controlul”.

Coman și-ar asigura 8 milioane de euro dacă ar semna cu Al Duhail! Ar fi vorba despre un salariu de două milioane de euro anual într-un contract întins pe 4 ani. În România, Florinel este deja cel mai bine plătit jucător din campionat, cu 360.000 de euro pe sezon. Atât de mulți bani câți ar primi în Qatar nu ar putea să câștige niciodată la FCSB.

Gigi Becali a vorbit la DigiSport după remiza cu Sepsi, 2-2, și s-a referit inclusiv la situația lui Florinel: ”Dacă pleacă în Qatar poate îl conving să mai rămână un pic la noi și pentru preliminariile Champions League, că acolo ar începe în septembrie campionatul. Vorbesc cu el și îi spun că are un bonus de 500.000 de euro dacă ne ajută în preliminarii și ne calificăm în grupele Ligii Campionilor”.

  • 18 goluri are Coman în acest sezon din SuperLiga. E cea mai bună stagiune din cariera lui, peste ediția 2019-2020, una în care marcase 12 goluri
  • 189 de meciuri și 53 de goluri a adunat Florinel Coman, 26 de ani, pentru FCSB. Gigi Becali l-a achiziționat în 2017 de la Farul cu 3 milioane de euro
ADVERTISEMENT