Sport

Erling Haaland, marele favorit la câștigarea Ghetei de Aur deși nu a mai jucat din decembrie

Erling Haaland este marele favorit la câștigarea Ghetei de Aur. În ciuda faptului că este accidentat, norvegianul este în continuare golgheterul din Premier League.
02.02.2024 | 08:10
Erling Haaland marele favorit la castigarea Ghetei de Aur desi nu a mai jucat din decembrie
Haaland este marele favorit la castigarea Ghetei de Aur
ADVERTISEMENT

Erling Haaland, atacantul de marcă al lui Manchester City, se află în centrul atenției în ciuda faptului că nu a mai jucat din luna decembrie. Accidentarea sa la picior l-a ținut departe de teren încă de pe 6 decembrie, iar revenirea sa la echipă pare să se amâne.

Erling Haaland, favorit la câștigarea Ghetei de Aur

Cu toate acestea, norvegianul se menține în topul marcatorilor din Premier League, la egalitate cu Mohamed Salah de la Liverpool, ambii având 14 goluri înscrise. Deși a ratat ultimele nouă meciuri ale lui Manchester City în toate competițiile, Haaland este considerat favorit la câștigarea Gheții de Aur în Premier League.

ADVERTISEMENT

Casele de pariuri îi acordă o cotă de 2,50 pentru a deveni golgheterul campionatului englez pentru al doilea an consecutiv. Cu toate că există incertitudine în privința momentului exact al revenirii sale, optimismul în rândul suporterilor și al pariorilor este evident.

Accidentarea lui Salah la Cupa Africii adaugă mai multă incertitudine în cursa pentru titlul de golgheter. Cu o cotă de 3,30, starul de la Liverpool se clasează pe locul doi în preferințele casei de pariuri.

ADVERTISEMENT

Salah, la egalitate cu Haaland la goluri

Cursa este încă deschisă, iar absența temporară a acestor doi atacanți de clasă mondială adaugă un element de surpriză în lupta pentru Gheata de Aur. Pe locul al treilea în ierarhie se află Heung Min Son, cu o cotă de 14, care speră să profite de absențele celor doi lideri și să se impună în cursa pentru titlul de golgheter.

Alți atacanți precum Dominik Solanke de la Bournemouth, cu o cotă de 20, și Ollie Watkins de la Aston Villa, cu o cotă de 25, completează lista aspiranților la acest titlu onorific.

ADVERTISEMENT

În Premier League, Liverpool se menține ferm pe prima poziție a clasamentului, consolidându-și poziția de lider indiscutabil. Echipa a jucat 21 de meciuri, câștigând 14 dintre acestea și obținând 6 remize, suferind doar o înfrângere. Trupa lui Klopp a adunat 48 de puncte.

În umbra liderului Liverpool, Manchester City ocupă poziția secundă în clasament, reprezentând o forță puternică în cursa pentru titlu. Cu 20 de meciuri disputate, echipa a înregistrat 13 victorii, 4 remize și 3 înfrângeri și a adunat 43 de puncte în clasament.

ADVERTISEMENT

Cele două formații se pot lăuda cu cei mai prolifici jucători din campionat. Liverpool îl are în lot pe Salah, autor a 14 goluri în acest sezon. În cealaltă tabără, Manchester City îl scoate în față pe Haaland, autor tot a 14 goluri.

ADVERTISEMENT