News

Eroare fatală a ginecologilor. I-au făcut avort unei gravide în patru luni, care a mers la clinică pentru un control de rutină

Scandal uriaş la o clinică ginecologică. Medicii au confundat gravidele şi i-au făcut avort unei femei venite pentru un control de rutină.
30.03.2024 | 16:52
Eroare fatala a ginecologilor Iau facut avort unei gravide in patru luni care a mers la clinica pentru un control de rutina
Eroare umană de neînchipuit într-o clinică ginecologică Foto: Fenix Magazine
ADVERTISEMENT

Vizita de rutină la medicul ginecolog s-a transformat într-un coşmar pentru o femeie însărcinată, căreia i s-a făcut un avort fără voia ei. Explicaţia spitalului a fost că gravida a fost confundată cu una care într-adevăr dorea să avorteze.

Ambele gravide erau de naţionalitate străină

În locul unei gravide însărcinată în 16 săptămâni, care avea un chiuretaj programat, procedura de întrerupere a sarcinii a fost efectuată pe o gravidă sănătoasă, în luna a patra de sarcină, care a mers la clinică pentru o examinare de rutină.

ADVERTISEMENT

Medicii de la o clinică ginecologică din Praga au confundat însă femeile însărcinate și au făcut din greșeală avort femeii care a venit la ei pentru controlul de rutină.

În urma incidentului, conducerea spitalul a suspendat întreaga echipă responsabilă de această “eroare umană de neiertat”.

ADVERTISEMENT

“Pacientele sunt două femei de naţionalitate străină, care au reședința permanentă în Cehia”, a declarat o purtătoare de cuvânt a clinicii, încercând să explice de ce s-a creat confuzia.

De altfel, un expert în sănătate a declarat presei din Republica Cehă, că în afară de neglijența gravă din partea personalului, bariera lingvistică a contribuit în mare măsură la evenimentul șocant. Oficialii nu au făcut publică nicio informație despre identitățile femeilor.

ADVERTISEMENT

Ministerul Ceh al Sănătății a confirmat ulterior incidentul agenției de presă CTK, iar conducerea clinicii a anunțat că este gata să plătească despăgubiri.

La rândul lor, anchetatorii, “pe baza informațiilor primite”, au deschis un dosar penal sub suspiciunea de vătămare corporală din neglijență, după cum a transmis poliția pragheză.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut la începutul aceseti săptămâni. “Luni, 25 martie, la Clinica noastră de Ginecologie și Obstetrică s-a produs un eveniment.

Conform constatărilor de până acum, ca urmare a încălcărilor grave și a nerespectării regulamentelor interne de către angajații în cauză, a fost demarată o operație în mod eronat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a spitalului unde a avut loc grava confuzie.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
Noi reguli pentru ITP. Președintele Iohannis a promulgat legea
Noi reguli pentru ITP. Președintele Iohannis a promulgat legea
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților