Life

Eroarea care îți distruge mașina de spălat. Multă lume face această greșeală banală înainte să bage rufele în ea

Eroarea care îți distruge mașina de spălat. Este o greșeală pe care o fac multe persoane înainte de a băga rufele în ea.
18.02.2024 | 17:02
Eroarea care iti distruge masina de spalat Multa lume face aceasta greseala banala inainte sa bage rufele in ea
Greșeala care poate să-ți distrugă mașina de spălat. Sursa foto: Unsplash/Bayu Syaits
ADVERTISEMENT

Eroarea din cauza căreia mașina ta de spălat poate fi distrusă. Multe persoane fac această greșeală banală înainte de a-și spăla rufele, dar nu știu cat este de periculoasă pentru electrocasnic.

Eroarea care îți poate distruge mașina de spălat. Greșeala pe care mulți o fac

Atunci când spălăm rufe, pot exista momente în care ne grăbim și uităm de anumite detalii. De exemplu, dacă nu golești buzunare hainelor de diverse obiecte, le poți pune la spălat cu tot cu acestea.

ADVERTISEMENT

Dacă uiți în buzunare orice obiecte, nu doar că piesele de îmbrăcăminte se pot rupe, dar mașina de spălat va avea de suferit. Dacă există mărunțiș blocat în mașina de spălat, atunci îți vei da seama de acest lucru pentru că aparatul electrocasnic va scoate un zgomot ușor de recunoscut.

Deși monedele nu sunt de mari dimensiuni, acest lucru nu înseamnă că nu pot provoca daune serioase pentru mașina de spălat. Dacă sunt aruncate în mod repetat în mașină, tamburul se poate deteriora, ceea ce poate duce la scurgeri.

ADVERTISEMENT

Mai mult, există posibilitatea ca monedele să rămână blocate în furtunul de scurgere sau în pompă. Acest lucru ar putea afecta serios performanța mașinii de spălat. Există și cazuri foarte rare în care moneda poate sparge panoul frontal.

Monedele sunt mici, sunt din metal și se pot bloca foarte ușor, motiv pentru care trebuie să te asiguri că nu le ai în buzunarele hainelor înainte de a le pune în mașina de spălat.

ADVERTISEMENT

Cum să scoți monedele din mașina de spălat

Din fericire, chiar dacă se blochează în mașină, monedele pot fi scoase. Este important ca, înainte de a le scoate, să deconectezi mașina de la curentul electric pentru a nu apărea probleme.

Unele mașini de spălat au o capcană pentru astfel de obiecte, situată, de obicei, în partea de jos a cuvei. Dacă mașina ta dispune de o asemenea capcană, o poți deschide și scoate monedele prinse acolo, potrivit housedigest.com.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă mașina ta nu dispune de un astfel de spațiu, mai este și altă metodă. Cu ajutorul manualului de utilizare trebuie să găsești pompa de scurgere, apoi să deconectezi cablul electric.

Pompa de scoate cu un clește și se întoarce pentru a lăsa să cadă monedele ajunse acolo. Dacă acestea sunt blocate, poți folosi un umeraș de sârmă îndoită pentru haine pentru ca scoaterea lor să fie mai ușoară. Totodată, furtunurile de scurgere trebuie scuturate.

O altă metodă este înclinarea mașinii de spălat înainte și înapoi. În acest fel, obiectele vor cădea pe cealaltă parte a mașinii se spălat, mai arată sursa menționată.

ADVERTISEMENT