Life

De ce nu e bine să lași hainele murdare în mașina de spălat. Riscurile la care te expui

Care este motivul pentru care rufele pătate nu se păstrează niciodată în cuva mașinii de spălat. Pericolele care pot apărea.
17.01.2024 | 10:50
De ce nu e bine sa lasi hainele murdare in masina de spalat Riscurile la care te expui
Care este motivul pentru care rufele pătate nu se păstrează niciodată în cuva mașinii de spălat. Pericolele care pot apărea. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să lași hainele murdare în mașina de spălat. Riscurile la care te expui. Ce spun specialiștii despre acest obicei care nu este deloc unul plăcut și ce trebuie să facă, de fapt, toate gospodinele din România.

Care este motivul pentru care rufele pătate nu se păstrează niciodată în cuva mașinii de spălat. Pericolele care pot apărea

Care este motivul pentru care rufele pătate nu se păstrează niciodată în cuva mașinii de spălat. Pericolele care pot apărea dacă nu ești atent și nu lași hainele murdare într-un coș construit special pentru acest scop.

ADVERTISEMENT

Un studiu din 2020, publicat de GMS Hygiene and Infection Control, a arătat că acest obicei nu este tocmai ideal din punct de vedere al sănătății. Mai exact, experții susțin că mediul umed din interior oferă condiții propice pentru supraviețuirea bacteriilor de tot felul.

Așadar, asta înseamnă că crește riscul apariției mucegaiului și dezvoltării bacteriilor pentru că hainele murdare creează un mediu propice. Mai mult decât atât, organismele microscopice ajung să se impregneze în textile și în interiorul mașinii de spălat.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în felul acesta crește riscul de îmbolnăvire pentru că mucegaiul se depune pe cauciucul cuvei. Acesta poate strica garnitura și de aici pot pleca eventuale scurgeri de apă sau chiar probleme care țin de etanșeitate.

În plus, mucegaiul poate afecta performanța mașinii de spălat, care într-un final se va strica. De asemenea, acesta emite spori care pot fi inhalați, afectând sistemul respirator și declanșând simptome neplăcute, cum ar fi: tuse și dificultăți de respirație.

ADVERTISEMENT

Totodată, bacteriile din hainele murdare pot genera probleme de sănătate serioase, precum infecții cutanate, iritații sau boli mai grave în cazul expunerii prelungite. Mașina de spălat trebuie să fie lăsată goală întotdeauna!

Ce obiceiuri trebuie să eviți când folosești mașina de spălat rufe

Mașina de spălat rufe se păstrează curată și în perfectă stare de funcționare o perioadă lungă dacă se ține cont de unele obiceiuri. Gospodinele nu trebuie să supraîncarce prea mult aparatul pentru că hainele nu se vor spăla corect și eficient.

ADVERTISEMENT

De asemenea, e bine să sortezi rufele și să nu cureți niciodată haine albe împreună cu haine colorate. E important să nu se folosească prea mult detergent sau balsam de rufe. Spală întotdeauna la programul ideal pentru materialele tale.

Pentru o viață lungă a mașinii de spălat rufe e bine să o cureți frecvent. Departamentul pentru detergent se spală după fiecare spălare a hainelor. Ușa se lasă deschisă pentru a se elimina complet aburul din interior.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Mobilizare în fața vilei de protocol, unde va locui Klaus Iohannis. Oamenii au...
Mobilizare în fața vilei de protocol, unde va locui Klaus Iohannis. Oamenii au ieșit la protest
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta...
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta care „astupă foamea săracului”