Sport

Erori de arbitraj flagrante la fiecare pas greșit al FCSB-ului. Bilanțul e neverosimil

FCSB e echipa cea mai dezavantajată de arbitri. Sezonul acesta, în toate meciurile în care au pierdut puncte, roș-albaștrii au fost defavorizați.
01.11.2023 | 00:23
Erori de arbitraj flagrante la fiecare pas gresit al FCSBului Bilantul e neverosimil
Erori de arbitraj flagrante la fiecare pas greșit al FCSB-ului. Bilanțul e neverosimil. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a pierdut din nou puncte, de această dată în Cupa României Betano. Roș-albaștrii au făcut 1-1 la Galați și au fost din nou dezavantajați de arbitri. Sezonul acesta, toate punctele pe care le-a pierdut echipa lui Charalambous, au fost pierdute pe mâna oamenilor delegați de Kyros Vassaras.

Erori la fiecare insucces al FCSB-ului. Toate punctele au fost pierdute pe mâna arbitrilor

FCSB are șase pași greșiți făcuți în acest sezon, cinci în SuperLiga și unul în Cupa României Betano. În toate aceste insuccese ale roș-albaștrilor au fost greșeli grave de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Cea mai recentă eroare a trimișilor lui Kyross Vassaras s-a petrecut la Galați, în etapa a 2-a din faza grupelor Cupei României Betano, acolo unde liderul din campionat a făcut 1-1 cu Oțelul. La scorul de 1-0 pentru vicecampioana en-titre, brigada condusă de Viorel Flueran i-a anulat un gol valabil lui Dawa, pe motiv că mingea a depășit suprafața de joc la centrarea lui Ganea.

Reluările TV au demonstrat însă că arbitrii s-au înșelat, iar reușita trebuia validată. Două minute mai târziu, gălățenii au egalat și FCSB e acum în pericol să rateze calificarea în sferturile Cupei României Betano.

ADVERTISEMENT

Viorel Flueran și Florin Andrei, tandem de coșmar pentru FCSB

Dacă la centru s-a aflat Viorel Flueran, în camera VAR a fost Florin Andrei, unul dintre arbitrii cei mai contestați de către conducerea vicecampioanei. Cei doi au mai făcut tandem în acest sezon într-un meci pe care FCSB nu l-a câștigat.

S-a întâmplat la Sibiu, acolo unde, la scorul de 0-0, Andrei i-a spus lui Flueran să anuleze golul lui Compagno pentru un presupus henț. Reluările TV nu au putut identifica vreo incorectitudine a vârfului italian. La final, roș-albaștrii n-au putut să câștige și partida s-a terminat 2-2, spre nemulțumirea lui Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT

„Florin Andrei ăsta, care vede așa de bine chestia asta pe care nu o vede nimeni (n.r. – un presupus henț al lui Compagno), la meciul Hermannstadt – U Cluj refuzat un penalty pentru clujeni. Cum? Inventează o simulare la Daniel Popa!

E chemat la VAR, i se zice ‘Bă, vezi că ai greșit. E penalty cât casa!’, iar el spune ‘Nu, nu, nu! E cum zic eu’. Nu e, mă, cum zici tu! Vedem cu toții. Și nu l-am văzut pe Vassaras comentând faza asta.

ADVERTISEMENT

El comentează ce vrea el. El arbitrează în continuare și acum face o demonstrație… Nu știu, e clarvăzător? Ce-o fi făcând… Nu am idee cum vede el ceva ce nu vede nimeni. Cum facem? Cum facem ca ăsta să nu mai arbitreze? 

Ăsta rămâne și arbitrează în continuare. Am o mare problemă cu Florin Andrei. Nu trebuia să mai fie delegat după Hermannstadt – U Cluj”, a declarat Mihai Stoica la finalul lunii septembrie.

Kyros Vasaras a sfidat însă dorința FCSB-ului de a nu îl mai trimite la meciurile roș-albaștrilor pe Florin Andrei și, la doar câteva zile distanță de la remiza cu Hermannstadt, șeful CCA l-a delegat la centru la partida cu Sepsi, de la Sf. Gheorghe. Acolo nu au fost însă probleme, pentru că FCSB s-a impus cu 5-2.

Greșelile de arbitraj comise în acest sezon împotriva lui FCSB

  • UTA Arad – FCSB 2-1 (penalty acordat arădenilor pentru un presupus henț al lui Pantea la scorul de 0-1. Nicio reluare nu a arătat că fundașul dreapta joacă mingea în mod voit cu mâna)
  • Hermannstadt – FCSB 2-2 (gol anulat lui Compagno pentru un presupus henț la scorul de 0-0. Nicio reluare nu a demonstrat că italianul ar fi comis o abatere de la Legile Jocului)
  • FCSB – U Cluj 2-2 (două penaltyuri necardorate la un fault și un henț comise de Vătăjelu, la scorul de 1-0, respectiv 2-1)
  • FCSB – FC Voluntari 0-0 (penalty necaordat la un henț comis de Paz la scorul de 0-0. Reluările au demonstrat că spaniolul a respins cu mâna șutul lui Ovidiu Popescu)
  • Petrolul – FCSB 2-2 (penalty acordat la un presupus fault al lui Ngezana la scorul de 1-2. Fundașul camerunez nu provoacă cu nimic căderea lui Jair)
  • Oțelul – FCSB 1-1 (gol marcat de Dawa anulat pentru că mingea ar fi depășit suprafața de joc la centrarea lui Ganea. Reluările au arătat că brigada de arbitri s-a înșelat)

Greșelile de arbitraj comise în acest sezon în favoarea lui FCSB

  • Farul Constanța – FCSB 0-1 (penalty acordat ușor la scorul de 0-0 pentru un fault „soft” comis de Băluță asupra lui Șut)
  • Petrolul – FCSB 2-2 (Dawa a fost iertat de un cartonaș roșu la scorul de 0-1 pentru un atac violent asupra lui Sergiu Hanca)

În concluzie, dacă scoatem din calcul meciul de la Ploiești, acolo unde au fost decizi pro și contra FCSB, iar rezultatul este, să spunem, echitabil, în rest, dacă ar fi câștigat meciurile cu Hermannstadt, U Cluj, FC Voluntari și ar fi remizat cu UTA și Farul, vicecampioana ar fi avut acum 36 de puncte, cu șase mai multe decât CFR Cluj și cu zece peste Rapid. În schimb, FCSB are doar 31 de puncte, cu unul mai mult decât ardelenii și tremură pentru prima poziție înainte de finalul turului sezonului regulat.

FCSB ar fi stat mai bine și în Cupa României Betano, acolo unde ar fi fost cu un pas în sferturi dacă ar fi avut maximum de puncte după primele două etape din faza grupelor. Cu patru puncte, roș-albaștrii tremură însă pentru calificare. Ultimul meci din Grupa C e la Craiova, cu FC U 1948, pe 6 decembrie.

  • 2-7 este bilanțul greșelilor Pro-Contra FCSB în acest sezon
ADVERTISEMENT
2,18 este cota EXCLUSIVĂ Betano pentru pronosticul „1 solist” la derby-ul FCSB - Rapid