Sport

Esbjerg – Rapid 35-30, în etapa 11 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. Eșec categoric în Danemarca. Video

Vezi aici în format LIVE stream Esbjerg - Rapid. Partida se dispută duminică, 15 ianuarie, de la ora 17:000, în grupa B din Liga Campionilor la handbal feminin.
15.01.2023 | 18:22
Esbjerg  Rapid 3530 in etapa 11 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin Esec categoric in Danemarca Video
Rapid poate face un nou pas spre calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
15-01-2023
15:12

Esbjerg - Rapid 35-30

Vezi aici cele mai importante faze ale partidei

FINAL DE MECI. Esbjerg, echipa mai bună, s-a impus la o diferență de cinci goluri. Formația din Danemarca a condus pe toată durata partidei. 

Clasament handbal feminin Liga Campionilor.
Clasament handbal feminin Liga Campionilor.

Min. 25: 32-26. Diana Ciucă intră în poarta Rapidului. Giuleștencele scriu rapid prin Jennifer Gutierrez, care va juca din vară la CSM București.

Min. 20: 29-24. Rapid a redus din diferență, iar antrenorul danezelor a solicitat timp de odihnă. 

Min. 16: 28-20. Esbjerg păstrează în continuare un avantaj liniștitor. 

Min. 10: 26-15. Estavana Polman a ratat de la șapte metri, iar partida curge fără probleme în favoarea lui Esbjerg. 

Min. 5: 23-15. Lucrurile se complică pentru elevele lui Carlos Viver. Esbjerg s-a distanțat pentru prima oară la opt goluri, iar revenirea Rapidului devine aproape imposibilă. 

Min. 30: 18-13. Danezele au menținut avansul constant de cinci goluri. Reistad a fost cea mai bună jucătoare a gazdelor în prima repriză. 

Min. 25: 15-11. Rapid face o primă repriză slabă în apărare. Danezele înscriu din toate pozițiile. 

Min. 20: 13-9. Carlos Viver a cerut timp de odihnă, iar Rapid a înscris două goluri consecutive. Campioana României a irosit un contraatac. 

Min. 15: 12-7. Esbjerg continuă să domine jocul.

Min. 10: 7-5. Esbjerg a preluat inițiativa și s-a desprins la două goluri diferență. 

Min. 5: 3-2. Start bun pentru giuleștence, care conduc la un gol. 

Meciul Esbjerg – Rapid are loc duminică, 15 ianuarie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 11-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Ambele echipe luptă cu şanse reale să prindă unul dintre primele două locuri, pentru a se califica direct în faza sferturilor de finală. Rapid ocupă momentan locul 3, cu 16 puncte iar adversarele din acest meci o urmează cu 14 puncte.

Unde se joacă meciul Esbjerg – Rapid

Confruntarea Esbjerg – Rapid se desfăşoară duminică, 15 ianuarie, de la ora 17:00, în Blue Water Dokken Arena din localitatea daneză. Este o sală mică, dar dotată cu tot ce trebuie şi care o acustică foarte bună. Fanii nu pot veni în număr foarte mare pentru că sala nu are decât 2996 de locuri. Dar fanii echipei din Esbjerg sunt destul de activi, chiar dacă numărul lor nu e atât de mare.

ADVERTISEMENT

În schimb, giuleştencele se pot bucura de faptul că aşa cum s-a întâmplat la toate deplasările echipa va beneficia de suportul a aproape o sută de fani care vor căuta să creeze o atmosferă cât mai apropiată de cea din Polivalenta bucureşteană, unde jucătoarele s-au simţit, după cum au declarat, purtate pe valul energiei suporterilor.

Cine transmite la TV partida Esbjerg – Rapid

Partida Esbjerg – Rapid se joacă duminică, 15 ianuarie, de la ora 17:00, în Blue Water Dokken Arena din localitatea daneză, în etapa a 11-a din grupa B din Liga Campionilor la handbal feminin şi va fi transmisă la televizor pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Antrenorul spaniol Carlos Viver spune că va fi un meci foarte greu la Esbjerg dar evoluţiile excelente ale echipei sale în ultimele meciuri îl fac să creadă că Rapid poate obţine un rezultat favorabil, care să îi păstreze şansele la calificarea direct în sferturi prin ocuparea unuia dintre primele două locuri. Oricum, Rapid se pregăteşte şi pentru viitorul sezon, reuşind câteva transferuri de mare valoare.

Cine este Esbjerg, adversara Rapidului din etapa 11 a grupei B din Liga Campionilor la handbal feminin

Team Esbjerg, adversara Rapidului în etapa a 11-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin, este vicecampioana din ultima ediţie în Danemarca. Clubul fondat în 1991, are în palmares trei  titluri, în 2016, 2019 şi 2020 şi două Cupe. A jucat şi a pierdut două finale de Cupa EHF iar în Liga Campionilor a ajuns în  Final Four la ultima ediţie.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Jesper Jansen are la dispoziţie un lot care reprezintă un foarte puternic mixt între jucătoare daneze şi norvegiene. Marea lovitură dată în vară de Esbjerg a fost aducerea legendarei Nora Mork, norvegianca, faţă de perioada CSM Bucureşti, când a stat 95 la sută din perioada contractului accidentată, având evoluţii foarte bune. Două jucătoare sunt însărcinate şi s-au oprit din activitate: portarul german Dinah Eckerle şi extrema stângă norvegiană Sanna Solberg.

Cote la pariuri la jocul Esbjerg – Rapid

Deşi la acest moment Rapid este înaintea echipei daneze şi are şi victorie directă, la Bucureşti, casele de pariuri nu cred că giuleştencele ar avea vreo şansă în acest meci, motiv pentru care acordă o cotă galuncinant de mică la victorie gazdelor, adică 1,35!. Dacă Rapid răstoarnă toate aceste calcule greu de înţeles are cotă 4,00 la victorie şi de 3,00 pentru şansă dublă X2.

ADVERTISEMENT

Nu există decât un singur meci direct între cele două echipe, pentru că Rapid abia acum a reuşit marea performanţă de a juca în grupele Ligii Campionilor. Şi acel precedent s-a petrecut în turul acestui sezon la Bucureşti, fanii giuleşteni primind cadou o superbă victorie pe un final de meci incendiar, cu scorul de 34-32.

 

ADVERTISEMENT