Sport

Rapid – Buducnost Podgorica 39-29, în etapa 10 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. Giuleștencele sunt pe locul 3 după o victorie entuziasmantă. Cum arată clasamentul grupei

Rapid - Buducnost Podgorica 39-29, în etapa 10 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, iar campioana României este pe podiumul grupei.
08.01.2023 | 18:27
Rapid  Buducnost Podgorica 3929 in etapa 10 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin Giulestencele sunt pe locul 3 dupa o victorie entuziasmanta Cum arata clasamentul grupei
Rapid - Buducnost Podgorica LIVE stream duminică, 8 ianuarie, ora 17:00, în etapa 10 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. Giuleștencele, victorie pentru primele două locuri. La Podgorica, în tur, a fost 30-30. Foto: Rapid Facebook
ADVERTISEMENT
08-01-2023
16:34

Cum arată clasamentul grupei după Rapid - Buducnost Podgorica 39-29

Rapid s-a impus autoritar, 39-29, după o evoluție entuziasmantă, în fața lui Buducnost Podgorica. Giuleștencele au egalat la puncte pe Gyor.

Într-un alt meci cu implicații la vârful ierarhiei, Metz s-a impus, 26-24, contra lui Esbjerg. Cu 17 puncte la activ, echipa din Hexagon este liderul grupei. Iar giuleștencele sunt pe 3.

Clasament grupa Rapid

 

08-01-2023
15:08

Rapid - Buducnost Podgorica 39-29

Vezi aici cele mai importante faze

Min.60: Final de meci cu o victorie entuziasmantă pentru campioana României, 39-29.

Min.50: Ecartul se păstrează și în minutul 50 (32-22).

Min.45: Diferența crește la 10 goluri la mijlocul reprizei secunde.

Min.40: 9 goluri avans pentru campioana României în minutul 40 (25-16).

Min.35: Rapid începe în forță repriza secundă și se desprinde la 21-13.

Min.31: Start repriza a doua.

Min.30: Rapid termină prima repriză cu un avantaj de cinci goluri, 17-12.

Min.20: Buducnost s-a apropiat la 8-7, dar Rapid s-a desprins din nou la trei goluri, 10-7.

Min.15: Rapid se desprinde la 3 goluri (8-5) la mijlocul primei reprize.

Min.10: Buducnost a revenit, însă Rapid conduce cu 5-4 după prima treime a reprizei întâi.

Min.5: Rapid conduce după 5 minute cu 3-1.

Min.1: Start meci

Meciul Rapid – Buducnost Podgorica are loc duminică, 8 ianuarie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei 10 din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Giuleștencele, la prima lor prezență la acest nivel, au o evoluție remarcabilă, cu 14 puncte ocupând locul 4, dar au același număr de puncte cu locurile 2 și 3, Esbjerg și Gyor. Buducnost e pe locul 5, cu 9 puncte. CSM București s-a impus sâmbătă cu Most.

Unde se joacă meciul Rapid – Buducnost Podgorica

Confruntarea Rapid – Buducnost Podgorica se desfășoară duminică, 8 ianuarie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă Cristian Gațu din capitală, în etapa a 10-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Ultima dată, în această sală, într-o atmosferă electrizantă, Rapid a reușit un rezultat de mare prestigiu, învingând la trei goluri una dintre cele mai puternice echipe de club din lume, ETO Gyor.

ADVERTISEMENT

Atunci atmosfera creată de fanii alb-vișiniiilor a fost una de-a dreptul senzațională, căpitanul echipei de fotbal, Cristi Săpunaru, fiind prezent în tribune și comportându-se ca un adevărat ultras. Conducerea clubului și jucătoarele lui Carlos Viver fac apel la fani să vină din nou în număr cât mai mare și acum, pentru a da aripi echipei care țintește on nouă victorie.

Cine transmite la TV partida Rapid – Buducnost Podgorica

Principalele posturi de sport, Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport sunt cele care vor asigura transmiterea în direct a partidei, fiecare urmând a face acest lucru pe primul canal, adică pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. Jocul, care are loc duminică, 8 ianuarie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă Cristian Gațu din București, va putea fui urmărit și în format LIVE VIDEO, dacâ intrați pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Buducnost nu este un nume oarecare în handbalul feminin ci un club care are în vitrinâ trofeele Ligii Campionilor din perioada când Cristina Neagu juca aici. Acum ocupâ doar locul 5 dar în deplasare are trei victorii, la Zagreb, la Kastamonou și la Storhamar și a pierdut doar la Gyor. Antrenorul Rapidului, ibericul Carlos Viver, cere echipei să joace la parametri maximi, pentru că muntenegrencele sunt redutabile și pot pune mari probleme.

Cine este Buducnost Podgorica, adversara Rapidului din etapa 10 din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin

Rapid va evolua în compania uneia dintre echipele care a făcut istorie în handbalul feminin european. Înfiinţată în 1949 Buducnost e o fabrică de trofee. Pe plan intern sunt nu mai puţin de 33 de titluri, 4 în fosta Iugoslavie, 14 în perioada Serbia şi Muntenegru şi 15 de la independenţa Muntenegru. Sunt 27 de succese în Cupă, 4 în fosta Iugoslavie, 9 în formula Serbia şi Muntenegru şi 16 Muntenegru. Sunt două victorii în Liga Campionilor, 2012, 2015, trei în Cupa Cupelor şi unul în Cupa EHF.

ADVERTISEMENT

Pe bancă se află o legendă a handbalului feminin muntenegrean, Bojana Popovic, fostă campioană olimpică, dar lotul este 95 la sută autohton, problemele financiare nefiind rezolvate total. Cu toate acestea Milena Raicevic este la acest moment cea mai bună marcatore din primele patru etape de Liga Campionilor.

Cote la pariuri la jocul Rapid – Buducnost Podgorica

Casele de pariuri dau la coș fantasticul palmares european al muntenegrencelor și se raporteazâ strict la situația actuală din clasament. Prin urmare pentru ele Rapid este superfavorită la obținerea victoriei, cu cote modice, între 1,15-1,20, ceea ce pare o exagerare. Dacă ar răsturna toate calculele succesul lui Buducnost ar ajunge la cota de 6,75.

ADVERTISEMENT

Dovada faptului că deși va evolua acasă Rapid nu trebuie să se aștepte la un meci ușor este faptul că unicul precedent a avut loc în tur, în etapa a 5-a, la Podgorica și s-a terminat cuo remiză spectaculoasă, 30-30, partida stând sub semnul echilibrului din primul până în ultimul minut, ba, mai mult, pe final gazdele au avut mai multe șanse de a obține victoria.

ADVERTISEMENT