Sport

Eșecul lui Popovici la CM, sub lupa marilor publicații: ”Departe de standarde”

David Popovici a terminat pe locul 6 finala probei de 100 metri liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka, dezamăgindu-și fanii.
27.07.2023 | 17:06
Esecul lui Popovici la CM sub lupa marilor publicatii Departe de standarde
Eșecul lui Popovici la CM, sub lupa marilor publicații. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, copilul minune al înotului are toată cariera în față, la doar 18 de ani, să revină în forță și să le demonstreze tuturor că cele petrecute la Fukuoka, în Japonia, au fost un simplu accident. Între timp, presa internațională a analizat amplu această contraperformanță de moment.

Eșecul lui Popovici la CM, sub lupa marilor publicații

Cunoscuta publicație L’Equipe l-a remarcat, în primul rând, pe Maxime Grousset, cel care a obținut medalia de bronz la 100 metri liber la Fukuoka, însă a făcut trimitere și la super campionul David Popovici. ”Deținătorul recordului mondial și campionul în exercițiu, românul David Popovici, a terminat doar pe locul 6 în 47.83s, departe de standardele sale”, au scris jurnaliștii publicației L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Între timp, italienii de la Gazzetta dello Sport au remarcat rezultatul ”dezamăgitor” al lui Popovici: ”Cu timpul de 47.83s, David Popovici a fost doar al șaselea. Două dezamăgiri la Campionatele Mondiale de la Fukuoka pentru fenomenul României”. Cu toate acestea, David Popovici spune că își va corecta toate greșelile prin antrenament și le va demonstra tuturor că nu aceasta e adevărata lui față.

”Din fericire, tot ce nu mi-a ieșit poate fi antrenat și va fi antrenat. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar din păcate sau din fericire, de fapt, trebuie să-mi iau și niște timp liber pentru mine. Trebuie să reflectez asupra a tot ce s-a întâmplat, asupra anului care a fost cu suișuri și coborâșuri. Un an complicat, ciudat, atipic pentru mine și nu e deloc sfârșitul lumii.

ADVERTISEMENT

De abia aștept să merg la următorul concurs și să le demonstrez adversarilor mei că s-au bucurat prematur, poate, de locurile mele mai îndepărtate de cea mai înaltă treaptă a podiumului. Și da, sunt și un pic bucuros că s-a terminat, pentru că, fie că vreau sau nu să recunosc, a fost un stres”, a declarat David Popovici imediat după cursă.

David Popovici pornea din postura de mare favorit finala de 100 metri liber, fiind campionul mondial en-titre și deținătorul recordului acestei probe. Cu toate acestea, la o zi după ce a ratat podiumul la cursa de 200 de metri, David Popovici a avut o cursă mult sub așteptări și a părăsit Campionatul Mondial din Japonia fără medalie. Cursa a fost câștigată de australianul Kyle Chalmers, care nu a bătut, însă, recordul lui Popovici.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, David Popovici termina cursa de 200 de metri liber pe locul al patrulea, după ce a condus evident până la ultima întoarcere, însă a cedat subit avansul și a ratat podiumul. Kyle Chalmers remarca faptul că pe spatele lui David Popovici a fost ”desenată” o țintă după ce s-a vorbit despre el la superlativ, însă nu a ezitat să-l înțepe: ”Nimeni nu e invicibil”.

La finalul cursei de 200 metri, David Popovici mărturisea că nu suportă să piardă nicio cursă. ”Cred că nimeni nu are dreptul să-și dorească mai mult decât tine, nici măcar antrenorii, nici măcar părinții. Și presiune, presiune, presiune. Întotdeauna există, n-am ce să-i fac. Există, în schimb pot să controlez ce presiune ajunge la mine și, cu fiecare cursă și cu fiecare concurs, învăț să gestionez din ce în ce mai bine.

ADVERTISEMENT

Cum spunea și Michael Phelps, el nu iubea să câștige, ci ura să piardă. Nici mie nu-mi place să pierd, însă știu că dacă se va întâmpla vreodată, pentru că se poate întâmpla ori e o victorie, ori am învățat ceva. Așa că cu mentalitatea asta nu prea are ce să deranjeze”, declara Popovici.

ADVERTISEMENT