Sport

David Popovici, mesaj războinic: “Abia aștept să le demonstrez că s-au bucurat prematur!”

David Popovici a încheiat cursa de 100 de metri liber pe locul 6. Înotătorul în vârstă de 18 ani pleacă fără medalii de la Mondiale, dar promite că va reveni mult mai puternic.
27.07.2023 | 16:20
David Popovici mesaj razboinic Abia astept sa le demonstrez ca sau bucurat prematur
David Popovici, la campionatele mondiale de la Fukuoka. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Popovici nu şi-a putut apăra titlurile mondiale la 100 şi 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, din Japonia. Recordmanul mondial la 100 liber a încheiat cursa pe locul 6, dar asta nu îl descurajează şi anunţă că din această experienţă a învăţat foarte multe.

David Popovici, mesaj războinic: “Abia aştept să le demonstrez că s-au bucurat prematur poate de locurile mele mai îndepărtate”

Cu un an până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris, David Popovici susţine că lucrurile mai puţin reuşite de la competiţia din Japonia pot fi antrenate, recunoscând că Mondialele din acest an au fost un stres pentru el:

ADVERTISEMENT

“Din fericire, tot ce nu mi-a ieșit poate fi antrenat și va fi antrenat. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar, din păcate sau din fericire, de fapt, trebuie să-mi iau și niște timp liber pentru mine, să reflect asupra tot ceea ce s-a întâmplat, asupra anului, care a fost cu suișuri și coborâșuri.

Un an complicat, ciudat, atipic pentru mine. Și nu e deloc sfârșitul lumii. Abia aștept să merg la următorul concurs, să le demonstrez că s-au bucurat prematur poate de locurile mele mai îndepărtate de cea mai înaltă treaptă a podiumului, asta la adversarii mei mă refer.

ADVERTISEMENT

Și, da, sunt și un pic bucuros că s-a terminat, pentru că, fie că vreau sau nu să o recunosc, a fost un stres. Abia aștept să pot să mănânc bine, să dorm bine și să-mi reculeg gândurile”, a spus David Popovici, potrivit lead.ro.

“Trebuie să fiu recunoscător pentru locul meu aici, să fiu conștient că am muncit pentru el”

Anul trecut, David Popovici a declarat că încearcă să se bucure de fiecare cursă la care ia startul. Înotătorul în vârstă de 18 ani a declarat că acesta a fost obiectivul şi aici, dar de această dată pleacă şi cu câteva lecţii:

ADVERTISEMENT

“Mai mult am avut de învățat din fiecare, inclusiv din calificări, semifinale până în finale. Și m-am bucurat de ele, pentru că întotdeauna îmi place atmosfera. E un sentiment pe care foarte puțin au privilegiul de a-l simți, și anume să fie într-o finală de campionat mondial sau de olimpiadă.

Și numai să ajungi aici e o mare realizare și nu trebuie să o iau ca atare, trebuie să fiu recunoscător pentru locul meu aici, să fiu conștient că am muncit pentru el, și în același timp sunt conștient că pot munci și mai mult în continuare pentru a mă impune din nou la cel mai, cel mai înalt nivel”, a spus Popovici.

ADVERTISEMENT

“Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin”

Înotătorul român este uşurat că s-a încheiat competiţia, dar susţine că finalul îl motivează mai mult ca niciodată. Şi-ar dori să revină în bazin de mâine, dar va urma o vacanţă şi apoi va reîncepe antrenamentele:

“Este un sentiment de ușurare. Ca întotdeauna. De eliberare, de ușurare că s-a terminat. Întotdeauna e așa după ultima cursă, indiferent de rezultat. Și mai motivat ca niciodată.

Acum am spus, dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar nu mi-ar prii. Așa că, da, trebuie să-mi iau și niște timp liber, să văd ce fac cu el. Asta e dilema acum, cum îmi umplu timpul liber, pentru că sunt obișnuit cu munca în fiecare zi.

“Sunt mult mai motivat. Nu o să stau să mă gândesc la ce s-a întâmplat greșit”

Sunt mai motivat ca niciodată și, după cum o văd, am două opțiuni. Stau, în plâng de milă, accept consolările… De fapt, ascult consolările oamenilor care își fac mai multe griji pentru mine decât îmi fac eu, sincer.

Am oameni mai necăjiți pentru mine decât sunt eu. Dezamăgit sau ceva. Cum nu sunt, de altfel. Pentru că e un concurs și așa merg concursurile. Cineva trebuia să ia și locurile 4 și 6. Deci asta e prima variantă, stau, îmi plâng de milă, ascult consolările oamenilor mai îngrijorați decât mine. Pentru mine, ironic.

Sau mă gândesc la cum m-am simțit pe ultimul bazin din 200, pe ultimul sfert din 100 de metri, și las acest sentiment să mă conducă, să fie focul pentru ce urmează să antrenez la antrenament. Deci, ori aia, ori îmi plâng de milă, ori sunt mai motivat. Și sunt mult mai motivat. Nu o să stau să mă gândesc la ce s-a întâmplat greșit. O să învăț din asta, dar nu pot să rămân ancorat în ce s-a întâmplat”, a conchis Popovici pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT