Life

Este bine să mănânci carne cu cartofi? Mihaela Bilic a făcut anunțul despre mâncarea pe care românii o adoră

Este sănătos să mâncăm carne asortată cu cartofi? Explicația medicului nutriționist Mihaela Bilic despre preparatul pe care românii îl adoră.
19.02.2024 | 17:35
Este bine sa mananci carne cu cartofi Mihaela Bilic a facut anuntul despre mancarea pe care romanii o adora
Cum ne afectează organismul carnea cu cartofi? Sursa foto: Bucate Aromate, Digi 24
ADVERTISEMENT

Carnea combinată cu cartofi este unul dintre preparatele pe care românii îl adoră și îl consumă, astfel, în mod regulat. Se spune, însă, că o astfel de rețetă dăunează organismului. Cât este de adevărat, explică medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Carnea asortată cu cartofi dăunează organismului? Ce spune Mihaela Bilic: ”Mulți se confruntă cu această dilemă”

Nimeni nu poate contesta gustul delicios pe care îl are carnea asortată cu cartofi. De asemenea, este și un preparat sățios, astfel că nu vei mai avea poftă de o altă masă, gustare, decât foarte târziu sau chiar deloc. Mulți, însă, se confruntă cu dilema efectelor adverse ale preparatului.

ADVERTISEMENT

În cadrul emisiunii sale, ”Doctor de bine”, Mihaela Bilic a răspuns unei curiozități a telespectatorilor săi, referitoare chiar la această combinație, de carne cu cartofi. Medicul nutriționist spune că ideea faptului că este nocivă a pornit de la persoanele care promovează dietele proteice.

Mihaela Bilic: ”Asocierea dintre carne și carbohidrați este lucrul cel mai sănătos”

Mihaela Bilic precizează că este o greșeală să percepem asocierea dintre carne și carbohidrați ca fiind una dăunătoare, ”când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv”, a punctat ea.

ADVERTISEMENT

”Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv.

De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice, a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii ”Doctor de bine” de pe Protv.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic: ”Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea”

Totodată, medicul nutriționist a precizat și că nu trebuie să confundăm preparatele pentru o dietă cu cele pentru o persoană care își permite să mănânce orice, încât să-și mențină greutatea. Mai exact, carnea cu cartofi nu este utilă celor care urmează un regim alimentar.

”Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru.

ADVERTISEMENT

Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și carne, și făinoase, și legume”, a mai spus Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT