Life

Rețeta de gulaș a lui Sorin Bontea. Ce pune în mâncare fostul jurat de la Chefi la cuțite. Ingredientul la care nu te așteptai!

Rețeta de gulaș a lui Sorin Bontea: fostul jurat de la Chefi la cuțite a dezvăluit secretele preparatului culinar atât de popular.
28.12.2023 | 07:40
Reteta de gulas a lui Sorin Bontea Ce pune in mancare fostul jurat de la Chefi la cutite Ingredientul la care nu te asteptai
Rețeta de gulaș a lui Sorin Bontea. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sorin Bontea, fostul jurat de la Chefi la cuțite, respectă cu sfințenie câteva indicații când gătește gulaș, un preparat extrem de iubit în Ungaria și zona Ardealului. Cum se descurcă bucătarul și ce ingrediente folosește? Secretele sale au ieșit la iveală!

Rețeta de gulaș a lui Sorin Bontea. Ce pune în mâncare

Rețeta de gulaș a fost adaptată de Sorin Bontea, am putea spune chiar îmbunătățită, căci vine cu niște noutăți față de originala tocăniță ungurească la ceaun. Gulașul este extrem de popular în toată zona Transilvaniei, iar preparatul culinar l-a fascinat și pe bucureșteanul Bontea.

ADVERTISEMENT

Sorin Bontea folosește carne de vită tăiată cuburi cât unghia, chimen bine măcinat, semințe de chimen, boia iute, dar și dulce, pastă de roșii, ulei de floarea soarelui, ardei gras, morcov, cartofi și ceapă.

Și acum să descoperim pașii de urmat pentru a prepara rețeta de gulaș! Sorin Bontea călește, înainte de toate, ceapa împreună cu morcovul, până când devine gălbuie spre aurie. Bucătarul adaugă apoi boiaua dulce și chimenul măcinat.

ADVERTISEMENT

Se călește vreme de două minute, iar pe urmă adaugă apoi pentru a fierbe amestecul încă vreo trei minuțele. Acest procedeu se repetă de vreo trei ori aproximativ.

Chimenul prăjit, secretul gustului

Se pune peste compoziție pasta de roșii și, dacă e necesar, se mai adaugă un pahar cu apă. Sorin Bontea, în prepararea gulașului, adaugă apoi carnea, care se călește până prinde culoare. Se pune apă peste carne cam cât pentru o supă sau o ciorbă normală.

ADVERTISEMENT

Când carnea e gata, se pun cartofii, ardeii și se continuă fierberea până la final. Printre ingredientele secrete, dincolo de carnea de vită (n. red.: ungurii o fac în special cu carne de proc), Sorin Bontea utilizează semințe de chimen prăjite. Chimenul dă un gust cu totul aparte rețetei de gulaș.

Gulașul făcut de Sorin Bontea poate fi comandat, din 2022 încoace, de unul din restaurantele cu livrare cu care bucătarul colaborează de ceva vreme.

ADVERTISEMENT