Life

Este cea mai tare reţetă. Trebuie doar să torni Cola peste aripioare. Rezultatul o să te uimească

Rețeta uimitoare de aripioare. Trebuie să pui Cola peste ele, iar rezultatul va fi unul delicios. Iată cum trebuie să le prepari.
15.08.2023 | 23:10
Este cea mai tare reteta Trebuie doar sa torni Cola peste aripioare Rezultatul o sa te uimeasca
Ce se întâmplă dacă pui cola peste aripioare. Rețeta te va uimi. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Dacă nu mai știi ce să gătești, încearcă această rețetă de aripioare. Au o crustă crocantă, delicioasă și ai nevoie de un ingredient secret la care nu te-ai fi gândit până acum! Vei obține un preparat cu care îi vei da gata pe toți.

Rețeta de aripioare cu Cola. Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie

Dacă ai invitați la masă și vrei să-i impresionezi cu un preparat delicios, următoarea rețetă de aripioare este exact ce ai nevoie. Pentru aceste aripioare mai bune decât cele cumpărate de la fast food-uri celebre îți trebuie un ingredient neașteptat, sucul Cola.

ADVERTISEMENT

Lista completă de ingrediente este următoarea: În primul rând, 1,5 kilograme de aripioare. Pentru marinadă ai nevoie de: aripioare de pui – 1,5 kg, usturoi – 2 căței, moare de la castraveți – 100 ml, boia de ardei dulce – 7 g.

La acestea se adaugă: sare – 10 g, curry – 5 g, piper negru – 5 g, iaurt – 100 g ,suc de lămâie – 10 ml. Pentru sos sunt necesare: ketchup – 50 g, zahăr brun – 10 g, suc de lămâie – 10 ml, zest de lămâie – 3 g, unt – 40 g, Coca cola – 40 ml.

ADVERTISEMENT

Și pentru că nutriționiștii recomandă salatele, una gustoasă se prepară din: rucola – 100 g, roșii cherry – 50 g, brânză feta – 50 g, roșii uscate – 30 g, bacon – 60 g, muștar boabe – 20 g, suc de lămâie – 10 ml, ulei de măsline – 10 ml. La toate acestea se mai adaugă 150 de grame de amidon.

Mod de preparare, pas cu pas

Aripioarele se spală și se pun  un bol încăpător, peste care se adaugă, pe rând, toate ingredientele menționate în rețetă pentru marinadă. Indicat ar fi ca apoi să amesteci totul cu mâna, pentru ca toate aromele să se amestece.

ADVERTISEMENT

Lasă aripioarele la marinat cel puțin 30 de minute. Apoi, trece una câte una prin amidon, așa cum ai proceda la șnițele, și așează-le pe rând într-o tavă suficient de mare, tapetată cu hârtie de copt.

Lasă-le la cuptor 25 de minute, la 180 de grade, timp în care te poți ocupa de sos. Într-o oală separată, pune ketchup-ul, zahărul brun, sucul și zestul de lămâie, 40 de ml de cola și untul. Focul trebuie să fie mic.

ADVERTISEMENT

Când cele 25 de minute au trecut, adaugă sosul peste aripioare și apoi introdu tava la cuptor pentru încă 10 minute. Salata se pregătește separat, iar la final vei avea o masă copioasă și delicioasă. Poftă bună!

ADVERTISEMENT
Tags: